animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Έδωσε... νύχτα τα στοιχεία για την τεράστια τρύπα του ελλείμματος! ...



Προφανώς σε συνεννόηση με τον Βενιζέλο και το Μαξίμου ο Φ.Σαχινίδης έδωσε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την τεράστια μαύρη τρύπα του Ελλείμματος που έχει αυξηθεί κατά 25%, ήτοι κατά 15,57 δις ευρώ, το πρώτο επτάμηνο του 2011, ενώ αντιστοίχως χείριστα είναι τα ... μεγέθη για τα έσοδα και τις δαπάνες ! Η πρωτοφανής ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών υπαγορεύτηκε από τη … λογική ότι δίνοντας τέτοια ώρα τα αποτελέσματα δεν θα προλάβουν να τα συμπεριλάβουν στην ύλη τους οι κυριακάτικες εφημερίδες και φυσικά δεν θα καταγραφούν ούτε οι αντιδράσεις των κομμάτων !

Από τους αριθμούς του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι η τεράστια αυτή διεύρυνση του ελλείμματος -σε μια χρονιά που υπολογίζεται ότι το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 7 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ από το 10,5% του ΑΕΠ το 2010 στο 7,5% ΑΕΠ- διαμορφώθηκε από δύο παράγοντες. Την υστέρηση των εσόδων που φτάνει στο επτάμηνο τα 3,45 δισ. ευρώ και την υπέρβαση των δαπανών κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Στα στοιχεία του προϋπολογισμού του επταμήνου ενσωματώνονται και οι νέες αναθεωρημένες επί τα χείρω προβλέψεις για έσοδα και δαπάνες που έχουν υιοθετηθεί στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο οι οποίες οδήγησαν και στην λήψη των πρόσθετων μέτρων ύψους 6,7 δισ. για τον προϋπολογισμό.

Mε αυτά τα δεδομένα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26.846 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 6,4% σε σύγκριση με 28.671 εκατ. ευρώ που είχαν φτάσει τα έσοδα του 2010.

Δ.Γ.
parapolitika.gr