animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Φεύγουν και οι τελευταίοι

Άδειασαν οι πόλεις για τον Δεκαπενταύγουστο

Εγκαταλείπουν σήμερα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκπαπενταύγουστου την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα. Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικά οδικά δίκτυα.

Η Τροχαία, από σήμερα μέχρι και τις 21 Αυγούστου, έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για να διευκολύνει τους εκδρομείς.

Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό καθώς το τριήμερο θα επικρατήσουν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Απόδραση από το «κλεινόν άστυ»


Από το λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 29 δρομολόγια για τα νησιά των Κυκλάδων, του Βορείου Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από το λιμάνι της Ραφήνας απέπλευσαν 17 πλοία.

Μεγάλη ήταν η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, όπου χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν περίπου 160 έκτακτα δρομολόγια πέραν των 260 προγραμματισμένων για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εκδρομέων. Η κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί και το Σάββατο.

Η ημέρα με την μεγαλύτερη κίνηση ήταν η Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς πραγματοποιήθηκαν 541 πτήσεις, εκ των οποίων οι 12 τσάρτερ και έκτακτες. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το εξωτερικό είναι Μαδρίτη, Παρίσι, Βαρκελώνη και, για το εσωτερικό, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη.

Ο καιρός το τριήμερο


Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και βόρειους ανέμους 5 με 7 μποφόρ προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 31.

Την Κυριακή αναμένεται και πάλι γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και τους ανέμους να πνέουν 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.