animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

OΑΕΔ: Αρχίζουν και πάλι τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού


Ο ΟΑΕΔ εκπονεί με επείγουσες διαδικασίες σχέδιο για την επανεκκίνηση προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού το καλοκαίρι, έπειτα από εντολή του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.
 Όπως εξήγγειλε ο υπουργός, μιλώντας στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ελλάδας, στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του κοινωνικού τουρισμού (της καταργηθείσας Εργατικής Εστίας), έστω και σε κάπως μικρότερη κλίμακα, μέσω της ενσωμάτωσής του στους διευρυμένους πλέον σκοπούς του ΟΑΕΔ.

  Ο κ. Βρούτσης εξήγγειλε επίσης τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα μέσα στο 2013.


  Η μνημονιακή υποχρέωση της  χώρας προέβλεπε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας.


  Ήδη , μέσα στο 2012 μειώθηκαν κατά 1,1 μονάδες (εισφορές υπέρ των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας), με πρόβλεψη αυτές οι μειώσεις εισφορών να αντισταθμιστούν από ισόρροπη αύξηση των συνολικών εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, βελτιώνοντας τα κίνητρα συμμόρφωσης των εργοδοτών και διευρύνοντας την εισφοροσυλλεκτική βάση της οικονομίας

  Μιλώντας για την φετινή τουριστική θερινή περίοδο, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η φετινή κίνηση θα είναι κατά πολύ αυξημένη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας στο χώρο. 
  Επισήμανε επίσης ότι καταρτίστηκε ειδικό πρόγραμμα -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- για 10.000 νέους που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο της μεγάλης δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 νέους έως 29 ετών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr