animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Με το σταγονόμετρο η νέα διοίκηση ΕΥΔΑΠ

Τέσσερα νέα μέλη, δύο από τη Ν.Δ. και δύο από τη ΠΑΣΟΚ, διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, ενώ αναμένεται συμπλήρωση και άλλων νέων μελών τόσο από τη Ν.Δ. όσο και τη ΔΗΜΑΡ, μέχρι να καλυφθεί η γνωστή αναλογία της τρικομματικής κυβέρνησης στη διοίκηση της εταιρείας.
Η ανασύνθεση του δ.σ. της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου, μετά την οριστική αποχώρηση του Στ. Σταυρίδη, που ήδη μετακόμισε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του προέδρου της εταιρείας υδάτων, την οποία θα παραδώσει στον αντικαταστάτη του Αντώνη Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει αναλάβει ήδη καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ. Νέα μέλη στο δ.σ. της ΕΥΔΑΠ τοποθετήθηκαν χθες:
* Από τη Ν.Δ., οι Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος επιστρέφει σε γνωστά μέρη, αφού είχε διατελέσει μέλος του δ.σ. ΕΥΔΑΠ και επί κυβερνήσεων Καραμανλή την περίοδο 2004-2009. Λάμπρος Ζωγράφος, αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ., συνταξιούχος τεχνικός του ΟΤΕ, ο οποίος ορίστηκε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της εταιρείας.
* Από το ΠΑΣΟΚ, οι Αναστάσιος Κούρτης και Παντελεήμων Καμάς και οι δύο δικηγόροι.
Για τη συμπλήρωση της σύνθεσης του 11 μελούς δ.σ. αναμένεται η τοποθέτηση ακόμη τριών μελών. Επικρατέστεροι φέρονται οι Ευάγγελος Παλαιολόγου, καθηγητής Οικονομικών, με πρόταση της Ν.Δ. και Ευγενία Μπουρνόβα, καθηγήτρια του Παντείου και συνδικαλίστρια της ΠΟΣΔΕΠ, με πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Επίσης αναμένεται τοποθέτηση ενός εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, λόγω ιδιωτικοποίησης. Το συμβούλιο συμπληρώνεται από τους δύο αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων Μ. Αγγελάκη (ΔΑΚΕ) και Β. Μουτάφη (ΠΑΣΚΕ).
Παράλληλα απομακρύνονται από το δ.σ. της εταιρείας τα μέχρι τώρα μέλη Αντ. Αντωνόπουλος, Γ. Κοντορούπης, Δ. Ασημακόπουλος, Αν. Κοτσώνης και Νικ. Κογιουμτσής. Ολα τα νέα μέλη θα επικυρωθούν στην προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων, που έχει οριστεί για τις 28 Ιουνίου 2013.
 enet.gr