animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στέλιος Σταυρίδης: «Όσοι λένε ''όχι'' στις ιδιωτικοποιήσεις, λένε ''ναι'' στις περικοπές''


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσουν σταθερά και με πολύ μεγάλη αίσθηση του επείγοντος, χωρίς να ενδώσουν σε μικροπολιτικά συμφέροντα, την υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων μετέφερε στο ακροατήριο του συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου Στέλιος Σταυρίδης.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε μεγάλο λάθος το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα οι ιδιωτικοποιήσεις συνδέθηκαν με το δημοσιονομικό και όχι με το αναπτυξιακό σκέλος: "Οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, δημιουργία πλούτου και επομένως έσοδα για το κράτος" και συνέχισε: "Η ισοπέδωση μισθών και εισοδημάτων καθώς επίσης και η βάρβαρη φορολογία είναι αποτέλεσμα τριών ετών απροθυμίας και αδυναμίας να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις. Όσοι λένε 'όχι' στις ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά λένε 'ναι' στις περικοπές στους φόρους και στη μεγαλύτερη ύφεση", ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.
Σε ότι αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι αύριο θα υπάρξει ενδιαφέρον για το 33% των μετοχών του οργανισμού καθώς, όπως διευκρίνισε, την Τετάρτη κατατίθενται και σφραγίζονται οι προσφορές στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του πλειοδότη. Επίσης, ανέφερε ότι έως το τέλος του μήνα θα υπάρχουν νέα για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Πηγή: Στέλιος Σταυρίδης: «Όσοι λένε ''όχι'' στις ιδιωτικοποιήσεις, λένε ''ναι'' στις περικοπές'' | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/100528#ixzz2QeJ65zI9