animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ Η Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή γιορτή, ούτε μία απλή επέτειος.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π. – ΟΜΕ  ΕΥΔΑΠ
MEΛΟΣ   Γ.Σ.Ε.Ε. - E.F.P.S.U. * MEMBER C.G.T.G. – E.F.P.S.U.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 243 ΕΙΔ.  2264/28.5.2002
    Ζήνωνος 4, 104 31 – ΑΘΗΝΑ – Τηλ. 210-5232177 & 210-5226801FAX 210-5239037

Αθήνα,  Απρίλιος  2013


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

1η ΜΑΗ       

Ημέρα Μνήμης, Τιμής & Αγώνα

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή γιορτή, ούτε μία απλή επέτειος.

Είναι ημέρα Μνήμης, Τιμής & Αγώνα για την εργατική τάξη. Η Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ για τους εργαζόμενους και δεν μπορεί να μετακινείται με Υπουργικές αποφάσεις.

Την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι σ’ όλο τον κόσμο ενώνουμε τις δυνάμεις μας και παλεύουμε ενάντια στη  φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αδικίες, τον πόλεμο, τις κάθε είδους διακρίσεις, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό.

Ειδικά στη χώρα μας, όπου στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους νομοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι πιο άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές που καταργούν αυτά που με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια, οδηγώντας μεγάλο τμήμα του λαού μας στην απελπισία την ανεργία, στη φτώχεια, την περιθωριοποίηση, την εξαθλίωση, ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερη σημασία.

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι άνεργοι ενώνουμε την φωνή μας και στέλνουμε ένα μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του Πλανήτη, ένα μήνυμα απόρριψης των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η κυβέρνηση και η τρόικα να εγκαταλείψουν τις πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και διεκδικούμε μία πολιτική που θα έχει επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και την σημασία της ημέρας αυτής για όλους τους εργαζόμενους, την θεσπίσαμε σαν επίσημη αργία για μας τους εργαζόμενους στην Ε.ΥΔ.Α.Π. μέσα από ΣΣΕ.

Η Διοίκηση αποφάσισε να εφαρμόσει την Υπουργική απόφαση του Κου Βρούτση, για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου, καταπατώντας την ΣΣΕ μας.

Στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ Υπουργική απόφαση και στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απόφαση της Διοίκησης, απαντάμε με την μαζική – δυναμική συμμετοχή μας την Τετάρτη 1η του ΜΑΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 η ώρα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Την ημέρα αυτή αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την καμπάνια μας ενάντια στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της εταιρείας μας.

Συμμετέχουμε στην συλλογή υπογραφών της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας πολιτών http://www.right2water.eu/el , με στόχο τη συγκέντρωση κατ’ ελάχιστο 18.000 υπογραφών που χρειάζονται για να μπορεί να εκπροσωπηθεί και η χώρα μας στο αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Η ΥΔΡΕΥΣΗ και η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ».

Την Τετάρτη 1η του Μάη, κλιμάκια της ΟΜ.Ε. θα βρίσκονται στην Πλατεία Κοραή απέναντι από τον χώρο της Απεργιακής συγκέντρωσης και στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά από την έξοδο του μετρό, για συλλογή υπογραφών.

Για τις δράσεις μας οι οποίες θα κορυφωθούν μετά τις ημέρες του Πάσχα, θα υπάρχει συνεχείς ενημέρωση, καθώς η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Μόνο αν ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για τις επιπτώσεις που θα έχει το πέρασμα της διαχείρισης του νερού στους ιδιώτες θα έχουμε αποτέλεσμα στον αγώνα μας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης του ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος
ΟΛΟΙ στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας
ενάντια στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ε.ΥΔ.Α.Π.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας


Δημούδης Βαγγέλης
Κιόσης Χρήστος