Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Γ.Σ.Ε.Ε. Δελτίο Τύπου - Εγκληματικές αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο


Καίνε οριστικά και αμετάκλητα τους εργαζόμενους των υπό πτώχευση επιχειρήσεων
Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά την άμεση κατάργηση της διάταξης πρόσφατου νόμου, σύμφωνα με την οποία η ικανοποίηση των απαιτήσεων του δημοσίου σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης προηγούνται αυτών των εργαζομένων.
Είναι βέβαιο ότι μετά την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ποσό για διανομή προς ικανοποίηση των απαιτήσεων από μισθούς των εργαζομένων.
Ήδη το προνόμιο στις εργατικές απαιτήσεις είχε πληγεί σοβαρά με την αναβάθμιση της θέσης των απαιτήσεων των ασφαλιστικών Οργανισμών στην ίδια σειρά με αυτή των εργαζομένων.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. εκφράζει τη διαμαρτυρία της, καταδικάζει κατηγορηματικά την εγκληματική εξάλειψη κατ΄ουσίαν της καθιέρωσης του προνομίου των εργατικών απαιτήσεων και ζητά την άμεση κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν.4141/2013, του άρθρου 56 του ν. 3994/2011 και του εδαφίου γ’ του άρθρου 19 παρ.10 του ν.4045/2012.
Προνομιακή μεταχείριση στις απαιτήσεις, δε νομιμοποιούνται να αξιώνουν όλοι όσοι (δημόσιο, τράπεζες) συμβάλλουν με την ανελαστική πολιτική και πολλές φορές με την «τοκογλυφική» συμπεριφορά τους, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Επισυνάπτεται η επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών