animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ) Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αθήνα,  Μάρτιος  2013


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, μετά την επιτυχή έκβαση του δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέσων κατά της εφαρμογής του νόμου 4024/2011, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ μας ενημέρωσε ότι θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για όσους περιλαμβάνονται σε αυτές ενώ θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της απόφασης για να μην κατηγορηθεί για απιστία.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΟΜ.Ε. αποφασίσαμε την θετική δικαστική απόφαση που έχουμε να την ισχυροποιήσουμε με κάθε τρόπο ώστε να λειτουργήσει ευεργετικά για όλο το προσωπικό.

Ζητήσαμε με εξώδικο προς τη Διοίκηση τη συμμόρφωσή της στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και μετά την πάροδο της προθεσμίας του εξωδίκου (μία εβδομάδα), προχωρήσαμε σε εκτέλεση της απόφασης. Όπως αναμενόταν, η Διοίκηση της εταιρείας άσκησε ανακοπή και αναστολή κατά της εκτέλεσης η οποία θα εκδικαστεί τον Ιούνιο του 2013. Ταυτόχρονα για να μην εκτελεσθεί η απόφαση των ασφαλιστικών, η εταιρεία κατέθεσε αίτημα προσωρινής διαταγής ώστε να μην υποχρεωθεί να εφαρμόσει την απόφαση.

Το αίτημα αυτό δικάσθηκε την περασμένη Πέμπτη και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το δικαστήριο, το οποίο δικαίωσε τη θέση των εργαζομένων.

Καλούμε τη Διοίκηση να δείξει έμπρακτα το «συναδελφικό» της πρόσωπο, εφαρμόζοντας όλες τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

          Κερδίσαμε άλλη μία μάχη, έχουμε όμως μπροστά μας πολλές μάχες και αγώνες μέχρι να κερδίσουμε τον «πόλεμο». Δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.


Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας


Δημούδης Βαγγέλης
Κιόσης Χρήστος