animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Με κλειστά χαρτιά στη Βουλή ο Στέλιος Σταυρίδης

Αν και «φλύαρος» στην τοποθέτησή του, ο νέος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, δεν αποκάλυψε τους στόχους και τη στρατηγική του για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.
 
Ξεπούλημα είναι η μη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δήλωσε στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία το διορισμό του, περιέγραψε το «όραμά» του με τη φράση «ΤΑΙΠΕΔ, για μένα, σημαίνει αξιοποίηση της περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Συνέδεσε δε το εγχείρημα αυτό με την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για να βγει από την οικονομική στενωπό. «Δεν ανέχομαι οι δανειστές μας να μας πιάνουν από το λαιμό» δήλωσε, και υπεραμύνθηκε της διαφάνειας που πρέπει να διατρέχει όλες τις συμβάσεις παραχώρησης.
Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως, που επέμεινε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αντέτεινε ότι «ξεπούλημα είναι η μη αξιοποίηση για δεκαετίες των ακινήτων του Δημοσίου».
Δεν έδωσε πάντως περισσότερα στοιχεία για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ αν και στην αρχή φάνηκε «ανοικτός» στην παροχή πληροφοριών για τις συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν, επικαλέστηκε αργότερα τη νομική υπόσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Φειδωλός ήταν εξάλλου, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που δέχθηκε, και για την αξιοποίηση της παραθαλάσσιας ζώνης του Φαλήρου. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε θέση να ενημερώσει λεπτομερώς τα μέλη της επιτροπής σε νέα συνεδρίαση, όταν ενημερωθεί και εκείνος.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις απολαβές του, ενημέρωσε πως θα αμείβεται μηνιαίως με 5.000 ευρώ μεικτά, ήτοι 2.900 καθαρά.
Εκτενέστατη συζήτηση έγινε για τις προηγούμενες θέσεις του, ιδίως για την ΕΥΔΑΠ. Με αφορμή αυτό, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε μειώσεις των τιμολογίων «που θα εκπλαγείτε».
Υπέρ της τοποθέτησής του ψήφισαν οι βουλευτές της τριτοκομματικής κυβέρνησης και η Χρυσή Αυγή. Κατά, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Παρών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.