animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Έκρυθμη η κατάσταση στην Κύπρο – διαδηλωτές κατέβασαν την γερμανική σημαία



Τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας μελετούνται σε σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που διαμαρτύρονται.
Με πανό και συνθήματα, οι διαδηλωτές εκφράζουν την οργή τους για την απόφαση του Eurogroup, όσον αφορά το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων. Κάποιοι κατευθύνθηκαν και στη γερμανική πρεσβεία. Ένας διαδηλωτής κατέβασε τη σημαία της χώρας, ενώ από κάτω τον επικροτούσαν. Αστυνομικοί προσπαθούσαν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, χωρίς να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο. Διαδηλωτές μετέφεραν και άφησαν έξω από τη Βουλή κοπριά και μαλλί από κούρεμα  προβάτων. Η παρουσία της αστυνομίας, γενικά, είναι σημαντική αλλά διακριτική. Τη διαδήλωση καλύπτουν πολλά διεθνή ΜΜΕ.
Το μεσημέρι προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κυπριακή Βουλή, με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο», «Η Μέρκελ κλέβει τις αποταμιεύσεις μας», «Ποιος είναι ο επόμενος; Ισπανία ή Ιταλία;», «Η Ευρώπη είναι για τους πολίτες της, όχι για τις τράπεζες».