animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 Μαρτίου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 Μαρτίου Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,
Η πηγή της ζωής, το νερό, έχει την τιμητική του την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού τη φετινή χρονιά, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Οι επαπειλούμενες ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών ύδρευσης, έκαναν αρκετές ομάδες και ανεξάρτητους φορείς, να προβούν σε δράσεις με αφορμή την ημέρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σε αρκετές περιοχές βέβαια, θα πραγματοποιήσουν ανεξάρτητες εκδηλώσεις (π.χ. εκπαιδευτικές). Σας τις παρουσιάζουμε.
Αθήνα- Δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στη σχεδιαζόμενη εκποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης
  • 11:00  Μαζική κινητοποίηση στο φράγμα του Μαραθώνα
    Για διευκόλυνση στη μετακίνηση από το κέντρο προς το Μαραθώνα θα υπάρξει πούλμαν με κόστος 5 Ευρώ. (Δηλώσεις συμμετοχής και στάσεις επιβίβασης - Μαρία Κορομηλά
    τηλ.: 2108991145 – 6940308757)
  • 18:00 Ποδηλατοπορεία
    Από την Πλατεία Συντάγματος με συμβολικό προορισμό τα γραφεία της ΕΥ∆ΑΠ στο Γαλάτσι. Η ποδηλατοπορεία, θα καταλήξει στο αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου
  • 20.30  Εκδήλωση στο Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου
    Εκδήλωση - συζήτηση με προβολή οπτικού υλικού για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η βραδιά θα κλείσει με «Πάρτι Νερού» με τραγούδια εμπνευσμένα και αφιερωμένα στο νερό.
Θεσσαλονίκη
Η ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσ/νικης) πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Υδατικοί Πόροι. Διαχείριση και αποτελεσματικότητα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στο Τελλόγλειο και ξεκινά στις 18:00.
Χανιά-ΔΕΥΑΧ: Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Δράσεων
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 ΜαρτίουΣτις 21/03 (8:30-14:00)
Επίσκεψη στο αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στις πηγές της Αγιάς, στη λίμνη της Αγιάς, στη Δεξαμενή Υδροδότησης του Αγίου Ιωάννη και στη συνέχεια στους χώρους της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων (Βιολογικός Καθαρισμός) στο ΣΟΔΥ Κουμπελή.
Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου.
Θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούν: "Νερό είσαι θησαυρός!"
Λιβαδειά
Εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονα Προβλήματα Υδατικής Πολιτικής»
Παρασκευή 22 Μαρτίου. 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΡΥΑΣ» του Δήμου Λιβαδειάς. Η εκδήλωση θα διαρκέσει έως τη μία το μεσημέρι.
Λαύριο
Στις 21 Μαρτίου (11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: «Νερό Πηγή Ζωής» στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.
Δήμος Εορδαίας
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας και το Σωματείο Εργαζομένων της Επιχείρησης, θα συνδιοργανώσουν την εκδήλωση, όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ».
Βόλος
22/03. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση –αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα νερού  από τους μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Στο συγκεκριμένο σχολείο, λειτουργούν τη φετινή χρονιά  περιβαλλοντικές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι και δύο ομάδες με θέματα: «Νερό - πηγή ζωής» και « Λίμνες και υδροβιότοποι - Παράκτιοι υδροβιότοποι».
 flowmagazine.gr