animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ από το ΠΑΜΕ


Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησαν σήμερα οι δυνάμεις της Γραμματείας ΕΥΔΑΠ του ΠΑΜΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού.
Άπλωσαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα «Φθηνό και καλό νερό για όλο το λαό, όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ».
Στην ανακοίνωση που μοίρασαν στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και τον κόσμο που περίμενε να πληρώσει τους λογαριασμούς, αναφέρουν: «Το νερό που είναι φυσικό αγαθό και θα έπρεπε να προσφέρεται πολύ φθηνά στο λαό και δωρεάν σε άνεργους, μικροσυνταξιούχους, σε ομάδες του πληθυσμού, που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, σήμερα είναι ακριβό καθώς αποτελεί εμπόρευμα. Να μην επιτρέψουμε τη διακοπή του νερού σε κανένα λαϊκό σπίτι.
Τα τελευταία χρόνια η ΕΥΔΑΠ έχει αυξήσει τα τιμολόγιά της κατά 160%. Το ξεπούλημά της θα το κάνει ακόμη πιο ακριβό και αμφίβολης ποιότητας.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ. Πλήττει τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό όλοι μαζί να αντισταθούμε να μην περάσουν τα σχεδιασμένα μέτρα.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική να απαιτήσουμε η ΕΥΔΑΠ, το νερό γενικότερα, να γίνει λαϊκή περιουσία, με εργατικό έλεγχο, με σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Είναι επιχειρήσεις που τις έχει στήσει ο λαός με τα χρήματά του και τη δουλειά του. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να πούμε το νερό νεράκι».