animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μπλε και πράσινο τι χρώμα βγάζουν;

  •  Δεν είναι καθόλου τυχαία η συμπόρευση Σαμαρά –Βενιζέλου αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τα 13,5 δισ. Τον Κουβέλη περίπου τον έχουν βάλει απέναντί τους και ο Αντώνης με το Βαγγέλη τα λένε συχνά-πυκνά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, είτε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη βουλή είτε τηλεφωνικά.

  • Το πολιτικό ένστικτο αυτοσυντήρησης και στους δύο αρχηγούς τους λέει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πάνε πουθενά εάν κατέβουν σαν δύο διαφορετικά κόμματα στις επόμενες εκλογές.
  • Η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα και η επόμενη μέρα στη χώρα δείχνουν ότι ο τεράστιος χώρος του Κέντρου παραμένει άδειος και ως γνωστόν η ζωή σιχαίνεται τα κενά.
  • Οι δύο πόλοι στα πολιτικά άκρα φαίνονται για την ώρα τουλάχιστον να καλύπτονται από ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά και Χρυσή Αυγή στα δεξιά, οπότε το κέντρο παραμένει ο κενός πολιτικός χώρος που περιμένει τον «νυμφίο».
  • Μαθαίνω λοιπόν από τους συντρόφους μου μέσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι παρασκηνιακά και δήθεν σε άγνοια των ηγεσιών τους, στελέχη των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν αρχίσει ήδη τις ζυμώσεις και τις συζητήσεις για τη σύμπραξη ενός νέου μεγάλου κόμματος που θα εκφράζει τον κεντρώο χώρο, πιθανά με εναλλασσόμενες ηγεσίες μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου.
  • Οι πρώτες διεργασίες είναι ήδη γεγονός, η σύμπλευση των δύο πολιτικών αρχηγών στην αντιμετώπιση της τρόικα είναι γεγονός και μετά από την έγκριση εκταμίευσης της δόσης περί τα μέσα Νοέμβρη ίσως βγει και ο πρώτος καπνός από το μαγειρείο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ένα νέο κόμμα που θα έχει και ένα νέο χρώμα κάτι μεταξύ μπλε και πράσινου.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/tromokraths/