animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

συλλαλητήριο έξω από τη βουλή


 Nέο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν , στο Σύνταγμα, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ ,με αφορμή την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, τα μεσάνυχτα.
Λίγο μετά τις 20:00,αποχώρησαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ  και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει και το ΠΑΜΕ.
Μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00, όταν διαδηλωτές έριξαν τον φράχτη μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το Μέγαρο της Βουλής, καθώς και τις δύο πλευρές της οδού Β. Γεωργίου Α’ όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
«Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων», προσθέτει.
“Τώρα αρχίζει η σύγκρουση με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την ΕΕ στους τόπους δουλειάς”, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε, προηγουμένως, συγκέντρωση στην πλ.Ομονοίας.
. Αυτό απαιτεί σχέδιο, οργάνωση, σταθερότητα, υπομονή, επιμονή και ταξική αδιαλλαξία. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση αυτή, να οργανώσουν την πάλη και η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη”,πρόσθεσε. 
”Ούτε βήμα πίσω από την αρχή που υπογραμμίζει ότι έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και τους πλουτοκράτες και το λαό δεν υπάρχει. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο παραπλανούν συνειδητά. Σπέρνουν αυταπάτες για να παθητικοποιήσουν το λαό και να τον καταστήσουν έρμαιο των καπιταλιστών-εκμεταλλευτών” υπογράμμισε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Κώστας Ζιώγας.