animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

(Δ.Α.Κ.Ε.) Ε.ΥΔ.Α.Π. Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η [ διαθεσιμότητα]


15 Νοεμβρίου 2012
Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Σήμερα στάλθηκε στην ΕΥΔΑΠ έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης, και Υποδομών, με το οποίο ζητούνται εντός 2 ημερών όλα τα στοιχεία που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου πρώτου, υποπαράγραφοι Ζ2, Ζ3 και Ζ4 του Ν. 4093/2012, (ονόματα υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους και που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία).

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και ανησυχία στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, συνιστά ψυχραιμία και ηρεμία. Ήδη μελετήσαμε το Νόμο και την σχετική ερμηνευτική Εγκύκλιο σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς. Αυτό που ρητά αναφέρεται τόσο στον Ν.4093/2012 όσο και στην ερμηνευτική Εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ- ΔΙΠΙΔΔ/οικ.26188/12.11.2012, σελίδα 2, παρ. Α είναι ότι: «Δεν καταλαμβάνονται από τις ανωτέρω διατάξεις τα νομικά πρόσωπα του Κεφαλαίου Β’, όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 5 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005», στο οποίο εμπίπτει η ΕΥΔΑΠ.
Επομένως ο Νόμος δεν αφορά την ΕΥΔΑΠ και κακώς το Υπουργείο μας απέστειλε το συγκεκριμένο έγγραφο και με επιπολαιότητα και προχειρότητα δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους.
Με ψυχραιμία, προσοχή και συνεργασία όλων μας θα αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
        Ο Πρόεδρος
Μανώλης Αγγελάκης
Η Γενική Γραμματέας
Σταυρούλα Κωστοπούλου