animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Το μνημόνιο του Πολυτεχνείου και η σούπερ δόση στον Κυριακάτικο Τύπο

Το κυριακάτικο 'ΕΘΝΟΣ' προσθέτει ότι 'Στο Europegroup με σούπερ δόση στα 44 δις Ευρώ και εκταμίευση ως 10 Δεκεμβρίου-Λύση κοκτέιλ για τους Ευρωπαίους για την Ελλάδα-ΔΝΤ και Ε..Ε βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το ...αδιέξοδο για το χρέος-Προκαταβολή 20 δις ευρώ για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου".

@Με τίτλο: "Η Φεβρωνία και οι 7 υπουργοί!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία κάνει λόγο για "έγγραφο-φωτιά του ΣΔΟΕ προς τη Βουλή". Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews: "η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ανοίγει με κατεπείγουσες διαδικασίες τους λογαριασμούς των 8 πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων και "ξεσκονίζει" τα πόθεν έσχες τους". Στο μικροσκόπιο των Αρχών -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα- είναι η Φεβρωνία Πατριανάκου και οι: Γιάννης Ανθόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Τάσος Μαντέλης, Γιάννος Παπαντωνίου, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Απόστολος Φωτιάδης. Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Ακούει κανείς;". Αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Η λαϊκή οργή δυναμώνει... Ακούει άραγε κανείς στην πολιτική μας σκηνή την υπόκωφη βοή του μεγάλου σεισμού που έρχεται;" Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε: - Μαρτύριο σε... δόσεις: Οι ρήτρες φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση νομοθετεί την αυξημένη εποπτεία για να πάρει τα 31,5 δισ. Προσωρινή λύση για το χρέος δίνουν οι δανειστές. - Γιούργκεν Κόπελιν, βουλευτής του γερμανικού κόμματος FDP: "Επιτέλους τιμωρήστε τη διαφθορά".

@Η' Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' επισημαίνει στο κύριο θέμα ότι "Πεινάει ο Στρατός και στο άρθρο 99 οι ένοπλες δυνάμεις-Εκρηκτικό μείγμα λιτότητας οδηγεί σε επιχειρησιακή ύφεση και απειλεί να τινάξει στον αέρα το αξιόμαχο, αξιωματικοί με οικογένειες και παιδιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις μειώσεις ως και 53% των μισθών". Το ΄ΒΗΜΑ' αποκαλύπτει ότι "Η ασφυκτική επιτροπεία στις τράπεζες απειλεί με αφελληνισμό-Η Τρόικα κάνει μπίζνες-Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά στους ξένους".

@Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' επιβεβαιώνει ότι "Η Κυβέρνηση σε νευρική κρίση λίγο πριν από τη δόση-Λόγω εσωτερικών διαφωνιών και ανασχηματισμός μετά την εκταμίευση της δόσης". Το 'ΠΑΡΟΝ' υπογραμμίζει επίσης ότι "Με δικαίωμα βέτο ξένοι επίτροποι στις τράπεζες-Θα ελέγχουν τις χορηγήσεις δανείων πάνω από 10 εκ. ευρώ και για δάνεια σε μέλη διοικήσεων τραπεζών και σε συγγενείς τους άνω των 5 εκ. ευρώ-Μπάστακες παντού ακόμα και στις Εφορίες-θα δίνουν εντολές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς'. Το ΆΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Οι συμφωνίες μαμούθ με κινέζους ανοίγουν τον δρόμο για επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη-Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα-Η προσήλωση Σαμαρά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας και φέρνει καρπούς".
greekmme.gr