animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΔΑΠ: Αναπληρωτής πρόεδρος ο Δ. Ασημακόπουλος

Αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ ορίστηκε ο κ. Διονύσιος Ασημακόπουλος μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση. 
 
 
 
  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

28/11/2012
Από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι βάσει της υπ’ αριθμόν 17825/19-11-2012 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Διονύσιος Ασημακόπουλος μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, ορίστηκε ως Αναπληρωτής Πρόεδρος.


Διονύσης Ασημακόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1950). Έχει πτυχίο (BSc) Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1974), και διδακτορικό στη θεματική περιοχή της Ανάλυσης Συστημάτων από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Queen Mary College,  University of London (1979). Από το 1982 διδάσκει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ τα μαθήματα Εφηρμοσμένη Θερμοδυναμική, Φαινόμενα Μεταφοράς, και τις Υπολογιστικές Μέθοδοι στα Φαινόμενα Μεταφοράς. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο διδάσκει τα μαθήματα Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Επιστήμη, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Υπολογιστική Ρευστομηχανική. Έχει δώσει διάφορα σεμινάρια με θέμα τη Μοντελοποίηση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης. Ακαδημαϊκός Επισκέπτης στη Computational Fluid Dynamics Unit του Τμήματος Μηχανολόγων του Imperial College στο Λονδίνο (1986). Συνεργάστηκε με τους καθηγητές D.B. Spalding και G.F. Hewitt στην ανάπτυξη υπολογιστικών τεχνικών και μεθόδων προσομοίωσης διφασικών ροών. Είναι καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. από τον Απρίλιο του 2004, και υπεύθυνος της Κατεύθυνσης “Συστήματα διαχείρισης της ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος” στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Οργάνωση και διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων”. (1998- σήμερα). Επίσης υπήρξε εκδότης (1998-2005) και είναι επιστημονικός υπεύθυνος του επιστημονικού περιοδικού Global NEST: the International Journal. Από τον Μάϊο του 2010 έως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Δ.Α.Π.
Οι τρέχουσες ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στα ακόλουθα πεδία:
  • Διαχείριση και προστασία περιβαλλοντικών συστημάτων.
  • Διαχείριση υδατικών πόρων. Ολοκληρωμένη διαχείριση υδατικών πόρων σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από έλλειψη νερού. Οικονομική ανάλυση χρήσεων νερού. Πολιτικές τιμολόγησης στα πλαίσια της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ. Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Διαχείριση ξηρασίας.
  • Συστήματα αφαλάτωσης.
  • Παραγωγικά και ενεργειακά συστήματα. Εξοικονόμηση ενέργειας. Περιφερειακός Ενεργειακός σχεδιασμός. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Ανάπτυξη συστημάτων e-learning.
  • Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών.
  • Τεχνητή νοημοσύνη. Έμπειρα συστήματα στον αυτόματο σχεδιασμό διεργασιών.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα σε εθνικό και ευρωπαϊκό / διεθνές επίπεδο, ως συντονιστής, κύριος ερευνητής ή επιστημονικός σύμβουλος, και είναι συγγραφέας πολυάριθμων δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και ερευνητικές εκθέσεις. Είναι μέλος του συμβουλίου και της ερευνητικής ομάδας που σχεδίασε το ελληνικό πρόγραμμα για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 (1995) και μέλος της ερευνητικής ομάδας η οποία πρότεινε το δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα στην Ελλάδα (1996).