animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ

Καμμένος:"Το νερό είναι δημόσιο αγαθό"

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ όπου συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ  και μετά μίλησε στους εργαζόμενους της εταιρίας.

Μετά τις συναντήσεις ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλο κλιμάκιο από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επισκεφθήκαμε σήμερα την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να συναντηθούμε με τους εργαζόμενους, με την Ομοσπονδία των εργαζομένων αλλά και με το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην ΕΥΔΑΠ αλλά και στην ΕΥΑΘ και στις εταιρίες διαχείρισης υδάτων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μάτι των δανειστών.

Για να είμαστε απόλυτα σαφείς, το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό. Σε όποιες χώρες ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρίες ύδρευσης το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει το κόστος στους πολίτες από 450% μέχρι 500%. Στην πατρίδα μας θα πρέπει να δούμε τι έγινε στις ευρωπαϊκές χώρες, στη Βρετανία ή τη Γαλλία όπου πρόσφατα κρατικοποιήθηκαν οι ιδιωτικοποιημένες εταιρίες υδάτων.

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό να πωληθεί η εταιρία στη χρηματιστηριακή αξία της έστω και αν κανείς συμφωνούσε σε ένα ποσό της τάξης των 260 εκατομμύρια ευρώ παραδείγματος χάρη, όταν μόνο και μόνο οι οφειλές που μπορεί να εισπράξει και θα εισπράξει από το κράτος είναι 800 εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ πρόκειται για απάτη, πρόκειται για σχεδιασμό, πρόκειται για μια ακόμη κομπίνα στα πλαίσια της πολιτικής της τρόικας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και στους πολίτες καταναλωτές του νερού.»

Μετά τις συναντήσεις ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Δημούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να του εκφράσουμε τις θέσεις μας σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας μας. Είναι κοντά μας, ταυτίζονται οι θέσεις μας και καλούμε δίπλα μας όλους του Έλληνες πολίτες για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε το έγκλημα που θέλουν να συντελέσουν εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Το νερό είναι ένα φυσικό αγαθό σε επάρκεια. Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κέρδους. Δεν μπορεί να παραδοθεί στα χέρια των ιδιωτών.

Ο αγώνας μας είναι δίχως αύριο, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα της εταιρίας μας. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο για την παρουσία του.»









Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Γιαννάκης, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, η υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα, ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης και ο Γραμματέας Συνδικαλισμού Νίκος  Δρίτσας.

ΒΙΝΤΕΟ  Δημοσιεύτηκε στις 2 Νοέ 2012 από Κώστας Ρίπης