animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΚΟΝΤΡΑ CHANEL...............

 

τα εΝ οΙΚΟ:

 Δημήτρης Τούντας:

 Επειδή όμως εγώ δεν ήθελα να υπογράψω την Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε, τον Μάιο του 2012, ακριβώς πριν τις εκλογές. Μια σύμβαση που αποτυπώνει ακριβώς έναν νόμο που αποδέχεται τις περικοπές και επειδή δεν ήθελα να υπάρχει η υπογραφή μου σ’ αυτή την σύμβαση, γι’ αυτό παραιτήθηκα. Ηθικοί λόγοι. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με ψήφισαν και θεωρώ ότι δεν πρόδωσα την ψήφο τους. Αυτή η σύμβαση ισχύει για τρία χρόνια. Αμέσως μετά τις υπογραφές, η Ομοσπονδία έκανε καταλήψεις για αυτά που είχε υπογράψει(!) ώστε να μην περάσουν οι περικοπές.

      Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ......

Κρίσιμα ερωτήματα για το μέρισμα και τη συλλογική σύμβαση της ΕΥΔΑΠ 

Βαγγελης Μανδραβελης
Ερωτήματα προκαλεί μια σειρά από κινήσεις της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, το τελευταίο διάστημα, που... μάλλον δεν συνάδουν με το γενικότερο κλίμα ύφεσης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία. Δύο αποφάσεις της ήταν αυτές που «σηκώνουν» πολλές ερμηνείες και ειδικότερα: α) οι όροι της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) που υπέγραψε με το Συνδικάτο των εργαζομένων.................................................................

  Αλλά και το θέμα της υπογραφής της νέας ΕΣΣΕ προκάλεσε τις αντιδράσεις του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Παρά το γεγονός ότι εφαρμόζει τις προβλεπόμενες μειώσεις του νόμου 4024/2011 -έως 35% στην διετία 2012/13- εν τούτοις θέτει όρους που καθιστούν μη ελκυστική μια πιθανή ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Ειδικότερα συμπεριλήφθηκαν προϋποθέσεις όπως η διασφάλιση των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2014 και η επιστροφή των αποδοχών των εργαζομένων την 1/1/2015 στα επίπεδα της ΕΣΣΕ του 2009. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, οι όροι αυτοί μπορούν να δυναμιτίσουν την αποκρατικοποίηση της εταιρείας. «Δηλαδή, αν ο νέος επενδυτής θελήσει ν’ απολύσει 10 διοικητικούς και να προσλάβει πέντε μηχανικούς, δεν θα μπορεί να το πράξει;», αναρωτιέται στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.
Η απόφαση μείωσης των μισθών στην ΕΥΔΑΠ υπεγράφη με καθυστέρηση από τον επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ κ. Νικ. Μπάρδη -μόλις την 1η Αυγούστου 2012- και αφού το θέμα της προσαρμογής των αποδοχών στις ΔΕΚΟ είχε αρχίσει να «καίει» την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2012, προβλέπεται η παρακράτηση των αναδρομικών να γίνει κλιμακωτά από 5 έως 20 δόσεις, ανάλογα με το ποσό που καλείται να επιστρέψει ο εργαζόμενος.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ......Η ΙΣΤΟΡΙΑ.....

                                         ΔΟΥΡΕΙΟΣ