animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ «Ανάσα» από την Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας

Δευτέρα θα είναι η τελευταία ημέρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για το νέο κύμα καύσωνα, καθώς από αύριο έρχεται υποχώρηση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

«Ανάσα» από την Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η αφόρητη σε πολλές περιοχές ζέστη (κυρίως στα ανατολικά της χώρας) θα υποχωρήσει από το βράδυ, ενώ από το απόγευμα οι βοριάδες θα ισχυροποιηθούν και στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις, βροχές, ακόμη και καταιγίδες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τον καύσωνα αντιμετωπίζει η κεντρική Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια, αλλά και η Ανατολική Πελοπόννησος, όπου ο υδράργυρος έχει «σκαρφαλώσει» ως τους 40 ή και 41 βαθμούς Κελσίου, λόγω και της απουσίας ισχυρών ανέμων.
Στην Αττική και το λεκανοπέδιο επικρατεί σχετική άπνοια, καθώς οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 2 ως 4 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα ωστόσο οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη καθώς το θερμόμετρο δεν δείχνει πάνω από 24 βαθμούς Κελσίου και πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό ως 8 μποφόρ.
Αλλάζει ο καιρός από αύριο
Η επικράτηση των ισχυρών βοριάδων σε όλη τη χώρα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος, με εξαίρεση μερικές νεφώσεις στη Θράκη που μπορεί να φέρουν λίγες βροχές στα ορεινά.

Την Τετάρτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρά, χωρίς να αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, ενώ την Πέμπτη η εξασθένηση θα συνεχίστεί, επιτρέποντας στον υδράργυρο να ανέβει ψηλότερα, αλλά χωρίς να σημειωθούν μεγάλες θερμοκρασίες.