animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τέλος και οι δωρεάν γιατροί από 3 Σεπτεμβρίου!

Δε θα έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε λίγες ημέρες καθώς και οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ (Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ)...αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με το φορέα.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τους γιατρούς. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υγείας αλλά και ποιες είναι οι προθέσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ;

Οι γιατροί της Ένωσης ανακοίνωσαν ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου διακόπτουν και αυτοί τη συνεργασία με τον οργανισμό όπως και οι φαρμακοποιοί από την 1η Σεπτεμβρίου. Μπορεί να είναι μόνο ένα τμήμα των γιατρών που συνεργάζονται με το φορέα, παρ αυτά τα προβλήματα δε θα λείψουν.
Άλλωστε και οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας έχουν δηλώσει πως βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη (20 ευρώ) και στη συνέχεια να πηγαίνουν και πάλι στον ΕΟΠΥΥ όπως με τα φάρμακα για να πάρουν τα χρήματά τους.
Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διαμηνύσει πως όποιος εισπράξει χρήματα από ασθενείς θα διακόψει αυτόματα τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί προβλέπουν ότι υα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον φορέα καθώς όπως λέει η Ένωση: «είναι πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012». 
 tro-ma-ktiko.