animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«ΣΩΖΟΝΤΑΙ», ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

www.apospasma.gr
«ΣΩΖΟΝΤΑΙ», ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
Την άποψη ότι οι δόσεις αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος δεν ήταν εφικτό να είναι περισσότερες από επτά εξέφρασε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τόνισε ότι ήταν δύσκολο και επώδυνο δημοσιονομικά να είναι περισσότερες οι δόσεις και ότι προκρίθηκε η βέλτιστη λύση, που ανακουφίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια, υπογράμμισε ότι έχουν προταθεί μια σειρά από λειτουργικά ισοδύναμα, για να μην περικοπούν, κάτι που για το 2012 θα κοστίσει 205 εκατ. ευρώ. Επισήμανε, ωστόσο, ότι για το 2013 το κόστος αυτό θα ανέλθει στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας για τις συντάξεις - μαϊμού, ο κ. Σταϊκούρας έκανε την εκτίμηση ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη που λήγει οριστικά η περίοδος απογραφής θα έχουν οριστικοποιηθεί οι ταυτότητες 7-8 χιλιάδων συνταξιούχων που έπαιρναν σύνταξη, ενώ δεν έπρεπε να πάρουν.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην αύξηση του ελλείμματος και ότι έχει θέσει στην Τρόικα το ζήτημα της εφεδρείας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να έχουν μειωθεί οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 150 χιλιάδες μέχρι το 2015.

Σχετικά με το "κούρεμα" στα δάνεια, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι, αν αυτό γίνει, τότε ο Έλληνας θα πρέπει να πληρώσει την επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σημείωσε ότι οι εταίροι της χώρας ο,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν, ή θα το δώσουν με την επόμενη δόση και ότι οποιοδήποτε κούρεμα νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ελληνικές τράπεζες θα πληρωθεί συνακόλουθα από τον Έλληνα φορολογούμενο, κάτι που ο ίδιος θεωρεί άδικο και κοινωνικά ανέφικτο.