animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΣΕΕ (1.08.2012)

 Αθήνα, 1 Αυγούστου 2012


ΔΗΛΩΣΗ

του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ.Κιουτσούκη

Στην τριμερή συνάντηση που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εργασίας, η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις θέσαμε επιτακτικά και με επιχειρήματα την ανάγκη επαναφοράς του κατώτατου μισθού, της μετενέργειας, του ΟΜΕΔ και της επεκτασιμότητας των συμβάσεων, στα προ του 2ου Μνημονίου επίπεδα, καθώς και του σεβασμού από πλευράς κυβέρνησης, του όποιου αποτελέσματος του κοινωνικού διαλόγου.

Η επιστολή του Υπουργείου εμπεριέχει θετικά σημεία και προτάσεις τα οποία αδικούνται, υποβαθμίζονται και υπονομεύονται, όταν η βασική θέση και συμφωνία των κοινωνικών εταίρων που κατατέθηκε από τις 3.2.2012, όχι μόνο αντιμετωπίζεται αρνητικά, αλλά μετατρέπεται κάκιστα σε πεδίο αντιπαράθεσης εργαζομένων και ανέργων καθώς επιχειρείται το “ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ” των 586 ευρώ.


Στο διάλογο αυτό θα προσέλθουμε με τις δικές μας θέσεις, σεβόμενοι τις υπογραφές μας και έχοντας υπόψη μας τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, της οικονομίας αλλά προπάντων της κοινωνίας.


Ελπίζουμε το Υπουργείο να μην επιβεβαιώσει την άποψή μας ότι το κράτος παραμένει αυτόκλητος προστάτης των εργοδοτών και δυνάστης των εργαζομένων!!!