animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου - Συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας και τους εργοδοτικούς φορείς



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29/8/2012 συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας και τους εργοδοτικούς φορείς.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που είχαν καθορισθεί από την πρώτη συνάντηση και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα, καθώς και οι τεχνικές επιτροπές που θα επεξεργαστούν και θα προτείνουν τις σχετικές ρυθμίσεις.
Σε ένα μήνα θα πρέπει να έχει εξετασθεί το θέμα του έργου και των παροχών των καταργημένων φορέων ΟΕΕ και ΟΕΚ, ενώ μέχρι τέλος Οκτώβρη οι επιτροπές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους σχετικά με τα θέματα της νεανικής απασχόλησης και της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Η ΓΣΕΕ στο κορυφαίο και κρίσιμο θέμα της Εθνικής Σύμβασης και του κατώτατου μισθού ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και υποχώρησης. Πρέπει να επανέλθει όπως είχε η ΕΓΣΣΕ και ο κατώτατος μισθός πριν τη νομοθετική παρέμβαση. Να αποκατασταθεί συνολικά ο θεσμός των ΣΣΕ στη χώρα μας. Όσο αυτό δεν γίνεται, η Κυβέρνηση και η Τρόικα θα έχουν απέναντί τους τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας περί σκληρού και αδιέξοδου προγράμματος της σταθεροποίησης και των Μνημονίων, τα οποία εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, αλλά και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και στην κρίση.
Η ύφεση και η ανεργία πνίγουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία, γι΄αυτό είναι απαράδεκτο να συζητείται και να σχεδιάζεται νέα παρέμβαση στους μισθούς και στις συντάξεις.
Τα συνδικάτα θα δώσουν νέα δυναμική απάντηση στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσουν νέες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για την απόκρουση και ανατροπή αυτών των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ