animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ 9.8.2012


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.) Ε.ΥΔ.Α.Π.


ΖΗΝΩΝΟΣ 4, 104 31, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 6977 600052

Αύγουστος 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισες,
            Είναι γνωστό σε όλους ότι ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, Β. Μουτάφης βρίσκεται σε συνεχείς διακοπές τα τελευταία δέκα χρόνια, εκτός Εταιρείας.  Εμφανίστηκε μόνο για πέντε μέρες κατά τη διάρκεια των εκλογών Εκπροσώπων Εργαζομένων στο Δ.Σ. για να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων εμπαίζοντάς τους για άλλη μια φορά και αφού ολοκλήρωσε με μεγάλη δυσκολία την αποστολή του, εξαφανίστηκε και πάλι.  Είναι προφανές ότι η ΕΥΔΑΠ αποτελεί για αυτόν πάρεργο, χωρίς όμως αυτό να τον εμποδίζει να υβρίζει, να λασπολογεί και να διαστρεβλώνει την αλήθεια όπως άλλωστε συνηθίζει.  Φυσικά, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια μιας και επιστρατεύει τους συντρόφους συνταξιούχους ή εν δυνάμει συνταξιούχους, οι οποίοι το μόνο που τους απασχολεί πλέον είναι να προλάβουν να τσεπώσουν το εφάπαξ και μετά να γίνουν καπνός, αδιαφορώντας για τους συναδέλφους που μένουν πίσω και θα υποστούν τις συνέπειες.  Ο ρόλος της ΠΑΣΚΕ δεν είναι να ασχολείται με τα μποφόρ του Αιγαίου αλλά με τη συνδικαλιστική δράση και αντίδραση.  Οι ανακοινώσεις τους φανερώνουν μια ανευθυνότητα συναθροιζόμενων γελωτοποιών με κουτσομπολίστικο οίστρο.  Το χρέος των συνδικαλιστικών εκπροσώπων είναι να συσπειρώσουμε τους εργαζόμενους πέρα από λαϊκίστικες κομματικές αντιπαραθέσεις. Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία συνασπίστηκαν για να σφαγιάσουν χωρίς έλεος τα λαϊκά εισοδήματα, η ΠΑΣΚΕ στήνει «ιδιότυπα» ποινικά δικαστήρια μέσα στην ΕΥΔΑΠ, δημαγωγώντας ψηφοθηρικά πάνω στα αποκαΐδια που προσπαθούμε να σβήσουμε με ενότητα και αγώνα.  Ψεύδονται ασύστολα και συστηματικά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα!  Τα γεγονότα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2012, είναι ξεκάθαρα:
  1. Όπως ήδη έχω αναφέρει, ειδοποιήθηκα εσκεμμένα με καθυστέρηση και όταν έφτασα είχε ήδη ληφθεί η Απόφαση ενώ στην αίθουσα παρευρίσκονταν έξι μέλη του Δ.Σ. Επέστρεψα γιατί η συνείδησή μου και το καθήκον μου απέναντι στους συναδέλφους, μου επέβαλε να επιστρέψω ώστε να καταγγείλω τη διαδικασία και να αποτρέψω την Απόφαση. Αν το ίδιο είχε πράξει και ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ δεν θα είχε ληφθεί ποτέ αυτή η Απόφαση. Όμως αυτός επέλεξε να απέχει.  Όλα τα παραπάνω φυσικά αποδεικνύονται περίτρανα από τα πρακτικά του Δ.Σ. και από την καταγραφή παρόντων και απόντων κυρίως όμως φαίνεται στην ίδια την Απόφαση ότι δεν υπήρχε δική μου συμμετοχή και δεν δημιουργήθηκε απαρτία.  Άλλωστε σε λίγες μέρες που θα δοθούν όλα στη δημοσιότητα θα φανεί το μέγεθος του ψεύδους και της παραπλάνησης της ΠΑΣΚΕ και τότε θα βρεθούν έκθετοι για μια ακόμη φορά απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.
  2. Από την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι αποδέχονται πλήρως την παράνομη και άκυρη Απόφαση του Δ.Σ. ενώ φτάνουν στο σημείο με θρασύτητα να εγκαλούν τη ΔΑΚΕ γιατί θα καταγγείλει τις επόμενες μέρες, στα αρμόδια Υπουργεία την έκνομη λειτουργία του Δ.Σ.  και θα ζητήσει την απόσυρση της Απόφασης 17745.  Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κατανοήσουν  γιατί η ΠΑΣΚΕ υπερασπίζεται με τόσο πάθος και εντελώς απροκάλυπτα τη Διοίκηση μετά από όλα αυτά τα γεγονότα.  Πλέον η ΠΑΣΚΕ λειτουργεί ανοικτά σαν γραφείο τύπου της Διοίκησης. 
  3. Η ΠΑΣΚΕ βεβαίως δεν έχει φανερές επαφές με τη Διοίκηση.  Προτιμά τις κρυφές μεσημεριανές συναντήσεις στο γραφείο του Προέδρου Θ. Λέκκα που, σας αποκαλύπτουμε, ότι μόνο για το μήνα Ιούλιο ήταν πάνω από τρεις.  Και είμαστε σίγουροι, ότι λόγω της ώρας που συναντήθηκαν θα έφαγαν και μαζί, μόνο που το μενού ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η μεθόδευση των εξοντωτικών μειώσεων των μισθών μας.
  4. Συμφωνούμε απόλυτα ότι τα γραπτά μένουν και σας θυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν, σε συνέντευξη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ οι επικεφαλείς της ΠΑΣΚΕ Δημούδης και Μουτάφης διατύπωναν την επίσημη θέση τους σχετικά με το θέμα και δήλωναν: “Αν μας ζητήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Γιώργος Παπανδρέου συνεχόμενες περικοπές των μισθών μας θα τις δεχτούμε”  
5.   Το διαβόητο σενάριο 3 στην εισήγηση που κατατέθηκε στο Δ.Σ. ήταν μία γραμμή (50% μείωση   ΑΤΑ και 20% μείωση ανθυγιεινών επιδομάτων).  Καμία σχέση δεν είχε με την ανάλυση που απέστειλε ο κ. Μπάρδης για εφαρμογή και βεβαίως δεν είχε συμπεριληφθεί στην σχετική εισήγηση του Δ.Σ.. 
Για αυτό το γεγονός δεν έγινε καμία αναφορά από μέρους σας στην εκτελεστική της ΟΜΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3.8.2012.  Αντί αυτού δημοσιεύσατε μια αδιάφορη και γενικόλογη ανακοίνωση με την οποία ενώ καλείτε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ετοιμότητα και αγώνα, αποφασίσατε να κατεβάσετε τα ρολά στην ΟΜΕ για δύο μήνες!  Ραντεβού στο τέλος Σεπτέμβρη δηλαδή και βλέπουμε.  Μάταια περίμεναν οι εργαζόμενοι την υλοποίηση των εξαγγελιών σας για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και για κινητοποιήσεις.  Φύγατε προς άγνωστη κατεύθυνση να συνεχίσετε τις διακοπές σας στην πιο κρίσιμη στιγμή που απειλούμαστε άμεσα τόσο με την υπαγωγή μας στο ενιαίο μισθολόγιο όσο και με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

6. Αφού κάνετε τους ανήξερους και μας ρωτάτε σας απαντάμε ότι ήττα είναι να μειώνεται το ποσοστό σου κατά 20% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και να κινδυνεύεις να είσαι τρίτος και καταϊδρωμένος πίσω από το ψηφοδέλτιο της ΣΕΚΕ όπως έγινε στις εκλογικές αναμετρήσεις για Δ.Σ. και για τους συλλόγους Μηχανικών, Επιστημόνων και Μέσης Εκπαίδευσης.  Αυτά βέβαια ελάχιστη σημασία έχουν για τους εργαζόμενους τις δύσκολες αυτές στιγμές.  Το λυπηρό είναι ότι υπό το κράτος του πανικού μεθοδεύσατε την αναβολή των εκλογών του Συλλόγου Προσωπικού, παραβιάζοντας το Καταστατικό του Συλλόγου, προκειμένου να γλιτώσετε τη βέβαιη συντριβή, αφήνοντας το Σύλλογο χωρίς Διοίκηση, τις κρίσιμες αυτές ώρες.

Όσο για την ανακοίνωση – απολογία του Σωματείου ΠΑΣΚΕ Αποχέτευσης, τι να σχολιάσει κανείς;  Αντί να καταγγέλλετε, ως συνήθως, όλους τους άλλους θα έπρεπε να καταγγείλετε πρώτα τον ηθικό αυτουργό και εγκέφαλο της όλης μεθόδευσης που είναι επικεφαλής της παράταξής σας. Είναι ανέντιμο όμως ενώ η παράταξή σας έχει συμφωνήσει στις μειώσεις, να κατεβάζετε τον κόσμο σε διαμαρτυρία και να τους εμπαίζετε ότι δήθεν καταφέρατε, σε συνεννόηση με τον κ. Λέκκα,  να μην γίνουν άνισες και επιλεκτικές περικοπές.  Οφείλετε να εξηγήσετε στους συναδέλφους σας τι έγιναν οι δεσμεύσεις που πήρατε από τον κ. Λέκκα και πως οι πανηγυρισμοί σας μετατράπηκαν σε φιάσκο.  Εξηγείστε πως όταν ανεβήκατε στον 4ο όροφο σας «μάλωσε» ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ γιατί του χαλάγατε τα σχέδια και σας έστειλε στο καλό να συνεχίσετε τις διακοπές σας.  Τελικά εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν οι ανησυχίες της ΔΑΚΕ Αποχέτευσης που δεν πίστεψε ούτε μια στιγμή τα λεγόμενα της Διοίκησης και καλούσε σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.  Αντί να κατηγορείτε τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ κ. Α. Παλάτσιο, αναζητήστε τις πραγματικές ευθύνες στους συντρόφους σας που μετέχουν στην Εκτελεστική της ΟΜΕ, Δημούδη,  Αργύρη και Σκόνδρα, που στην τελευταία συνεδρίαση της ΟΜΕ όχι μόνο δεν έθεσαν προς συζήτηση το θέμα της αποχέτευσης αλλά εσκεμμένα το αποσιώπησαν.

            Οι εργαζόμενοι στην Αποχέτευση κινδυνεύουν να πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα στις μειώσεις των αποδοχών τους εξ αιτίας των άστοχων χειρισμών των Αλεξανδράκη και Ραντίτσα, που πλέον είναι αναξιόπιστοι και αν είχαν στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. 

            Τα ενωτικά συνθήματα της ΠΑΣΚΕ όταν συνδυάζονται με προσωπικές προσβολές, με συκοφαντίες και με απειλές ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ.  Δεν σας την δίδαξαν καλά την ενότητα οι σύντροφοί σας.  Σε μας μην ψάχνεται για συνένοχους.  Η ΔΑΚΕ θα συνεργαστεί με τις υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις για να ακυρώσει τα σχέδια περαιτέρω υποβάθμισης των εργαζομένων.

            Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ αγωνιούν γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, όσο εσείς παίζεται το κρυφτούλι.  Οι εργαζόμενοι απαιτούν συνδικαλιστή δράση και όχι συνδικαλισμό της παραλίας.  Οι συνάδελφοι επιτακτικά ζητούν να εξασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα και ασκώντας τα δικαιώματά μας να αποτρέψουμε όλες τις ανεξέλεγκτες και βάναυσες περικοπές.  Η ΔΑΚΕ εμμένει στην θέση της ότι η Απόφαση 17745 είναι παράνομη, ζητά την ανάκληση της και εφιστά την προσοχή σε όσα υπηρεσιακά στελέχη αναλάβουν την ευθύνη να εφαρμόσουν τα σενάρια των μειώσεων, για ενδεχόμενες διοικητικές και ποινικές ευθύνες.  Το διαβόητο σενάριο 3 όπως το περιγράφει η Διοίκηση δεν θίγει μόνο κατάφορα τους μισθούς των εργαζομένων θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ σε όλους τους νευραλγικούς τομείς. Είναι πλήρως ανεφάρμοστο και θα πρέπει να παραμείνει μόνο σενάριο.  .


ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΡΑ!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης