animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ--- Η Απόφαση είναι άκυρη και παράνομη

 Δ.Α.Κ.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.
 ΖΗΝΩΝΟΣ 4, 104 31, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-5239546, κιν. 6977 600 052
 
Αθήνα, 2 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκε η Απόφαση της ντροπής για τις περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς μας στην οποία ψευδώς αναφέρεται ότι απορρίπτεται το αίτημα της ΟΜΕ για αναβολή της συζήτησης του θέματος, μιας και όπως προκύπτει από την σχετική συζήτηση των μελών του Δ.Σ. και τα πρακτικά της συνεδρίασης είχε αποφασιστεί η διακοπή της, για αυτό άλλωστε αποχωρήσαμε αφού ενημερώσαμε όλους τους παρευρισκόμενους συναδέλφους.  Η Απόφαση είναι άκυρη και παράνομη διότι σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του καταστατικού της ΕΥΔΑΠ «το Δ.Σ. είναι σε απαρτία και συνεδριάζει νόμιμα όταν παρίστανται το ήμισυ των μελών του πλέον ενός» δηλαδή επτά το ελάχιστο μέλη.  Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν επέστρεψα στην κατασκότεινη αίθουσα του Δ.Σ. βρήκα μόνον έξι (6) σε σύνολο δεκατριών(13) μελών, πράγμα που αμέσως επεσήμανα και δήλωσα εκτός των άλλων, ότι αφού δεν υπάρχει απαρτία δεν πρέπει να ληφθεί Απόφαση.  Η Διοίκηση είχε το θράσος να εκδώσει και «ομόφωνη» Απόφαση τη στιγμή που όλοι γνωρίζουνε ότι οι Εκπρόσωποι των Εργαζομένων ειδοποιήθηκαν εκ των υστέρων και αφού ήδη μέσα σε λίγα λεπτά είχαν λάβει τη συγκεκριμένη Απόφαση, πρακτική που καμία Διοίκηση δεν είχε ακολουθήσει ποτέ στο παρελθόν.  Για όλα τα παραπάνω τυπικά θέματα αλλά κυρίως για την ουσία της, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και απαράδεκτης Απόφασης 17745.  Σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα και ταυτόχρονα θα ενημερώσουμε εγγράφως την ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών για την έκνομη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ θα δημοσιοποιήσουμε και τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά όλης της συνεδρίασης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ
Δεν είναι πρακτική μας και κυρίως δεν είναι η ώρα να μπούμε σε παιχνίδι αντιπαράθεσης με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, άλλωστε για τις πράξεις και τις παραλείψεις της, την απάντηση έχουν δώσει όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφατα, αποκαθήλωσαν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ δίνοντάς της το ιστορικό χαμηλό του 23% στις Εκλογές των Εκπροσώπων Εργαζομένων στο Δ.Σ., καθώς και συνεχόμενες ήττες στις εκλογές των συλλόγων Μηχανικών και Επιστημόνων.  Πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι την αλήθεια και ότι ο ήθικός αυτουργός της συγκεκριμένης απόφασης είναι ο Β. Μουτάφης. Όπως προκύπτει από τα γεγονότα της συγκεκριμένης ημέρας ο ίδιος δήλωνε δημοσίως πριν την συγκεκριμένη συνεδρίαση, ότι έπρεπε να περάσουν πάση θυσία οι μειώσεις και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασχολήθηκε μόνον για να μεθοδεύσει ύπουλα την εκκένωση της αίθουσας του Δ.Σ από τους εργαζόμενους και μετά την συνεδρίαση ενώ ειδοποιήθηκε επέλεξε έχοντας ενοχές να μην επιστρέψει και να δώσει τη μάχη για τους εργαζόμενους.  Είναι προφανές ότι είναι σε δύσκολη θέση και έχει χάσει τον έλεγχο των πράξεών του, όμως δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις τύχες των εργαζομένων που εκπροσωπεί. Ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για προνομιακές σχέσεις με τη Διοίκηση είναι ο ίδιος και η παράταξή του, οι οποίοι λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια  ως συμβουλάτορες, σε καθημερινή βάση του Προέδρου κ. Θ. Λέκκα, αφού άλλωστε συνδέονται με συντροφικές σχέσεις από την εποχή ακόμα που ο νυν Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κατέβαινε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία.
Τέλος, προειδοποιούμε, όσους δεν στάθηκαν αντάξιοι της θέσης που κατέχουν, να μην ασχολούνται με αυτούς που στέκονται άξιοι του θεσμού που υπηρετούν, όπως είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Ν. Κιουτσιούκης, ο οποίος ήρθε συμπαραστάτης στην πετυχημένη 48ωρη κατάληψη των εργαζομένων.  Πρώτα να κάνουν την αυτοκριτική τους για την απαξίωση του θεσμού της ΓΣΕΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος από τις πράξεις και παραλείψεις του κ. Παναγόπουλου και των συνεργατών του.
Η ΔΑΚΕ θα συνεχίσει να ενημερώνει τους εργαζόμενους, όπως ανελλιπώς έκανε μέχρι σήμερα, χωρίς να λαμβάνει άδεια από την ΠΑΣΚΕ ούτε για το πότε ούτε για το ποιος θα υπογράφει τις ανακοινώσεις της.
Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ και Εκπρόσωπος
Εργαζομένων στο Δ.Σ.

Αγγελάκης Μανώλης