animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε ο χορός των ονομάτων για τις δημοτικές

Εντείνονται οι εργασίες στα κόμματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 που αναμένεται να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ξεκίνησε ο χορός των ονομάτων για τις δημοτικές
Ο νέος εκλογικός νόμος που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με την καθιέρωση δύο ψηφοδελτίων για τους υποψήφιους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, διαμορφώνει νέα δεδομένα για τη διεκδίκηση των δήμων και των περιφερειών, αφού τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής στα ψηφοδέλτια θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή των ψηφοφόρων.
Με καθαρό αντιμνημονιακό πλαίσιο θα μπουν στη μάχη των εκλογών οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που στις περιφέρειες θα είναι στελέχη «πρώτης γραμμής» ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να επικεντρώσουν τον προεκλογικό αγώνα στον ρόλο της αυτοδιοίκησης.
Γυναικεία υπόθεση
Ξεχωριστή θέση όμως στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών καταλαμβάνει ο αγώνας για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου στην πρωτεύουσα. Δύο κυρίες αναμένεται να αναμετρηθούν για τη δημαρχία της Αθήνας με την υποστήριξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 μετατρέποντας τη «μητέρα όλων των μαχών» που είναι η δημαρχία της πρωτεύουσας σε γυναικεία υπόθεση.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Από τη ΝΔ προκρίνεται μέχρι στιγμής η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να κερδίζει η βουλευτής Σοφία Σακοράφα.
Με την αλλαγή του νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θα υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τους υποψήφιους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, με τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες τα δύο κόμματα στοχεύουν στις γυναίκες ψηφοφόρους της Αθήνας που αποτελούν το πιο δυναμικό κοινό.
Η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει να επιδείξει μία πετυχημένη θητεία στο υπουργείο Τουρισμού ενώ δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ.
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Ως εναλλακτική επιλογή εμφανίζεται στη Συγγρού η υποψηφιότητα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος όμως δεν θα ήθελε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Αθήνα.
Η Σοφία Σακοράφα, από την άλλη πλευρά, καταγράφει υψηλά ποσοστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχει πραγματοποιήσει η Κουμουνδούρου για τον Δήμο της Αθήνας, αφού φαίνεται να συσπειρώνει όχι μόνο τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολίτες που ανήκουν στο αντιμνημονιακό μπλοκ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Στον αντίποδα των δύο γυναικείων υποψηφιοτήτων που αναμένεται να δώσουν και πολιτικά χαρακτηριστικά στην αναμέτρηση για τον δήμο της Αθήνας, θα βρεθεί ο νυν δήμαρχος Γ. Καμίνης που εκτιμάται ότι θα υποστηριχτεί ως ανεξάρτητος από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Στο ΚΚΕ συζητούν τα ονόματα της Λ. Κανέλλη και του Ν. Σοφιανού, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εξετάζουν την υποψηφιότητα του Γ. Δημαρά.
 ethnos.gr/