animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

REUTERS: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

www.apospasma.gr
REUTERS: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ανήσυχος για την γαλλική οικονομία είναι, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ζήτησε από μια ομάδα οικονομικών συμβούλων, γνωστοί ως οι «σοφοί»,
να συντάξουν ειδική μελέτη για τη γαλλική οικονομία και για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Γαλλία.

Το αίτημα του Σόιμπλε υποδηλώνει την έντονη ανησυχία του Βερολίνου σχετικά με την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να «χάσει» το επόμενο έτος το στόχο μείωσης του δημοσίου ελλείμματος, αλλά και για τους κινδύνους που ενδεχομένως τίθενται για τη γερμανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία εμφανίζεται προβληματισμένη από τα στοιχεία της γαλλικής οικονομίας και ειδικότερα τον κίνδυνο ύφεσης, καθώς σήμερα η Τράπεζα της Γαλλίας εκτίμησε ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,1% τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Πάντως, η ομάδα των πέντε «σοφών», διέψευσε πως επιφορτίσθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει προτάσεις για τις δέουσες μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία.

«Τέτοιο αίτημα ουδέποτε έγινε προς το συμβούλιο των πέντε σοφών και ούτε περιλαμβάνεται στο πεδίο του θεσμικού του ρόλου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός του συμβουλευτικού σώματος.

Πηγή: Reuters