animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΣΗ,ΕΚΛΟΓΕΣ,ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Κόντρες κοινοβουλευτικών εκπροσώπων

Η εκταμίευση της δόσης, οι αποκρατικοποιήσει και οι εκλογές ήταν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού.

Κόντρες κοινοβουλευτικών εκπροσώπων
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, επικαλούμενος και τη συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα του Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορώντας την για υπονόμευση της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για να βγει από την κρίση.

Είναι αξιοπερίεργο διότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πήρε καμία ευθύνη. Καταψήφισε τον προϋπολογισμό, καταψήφισε τα δημοσιονομικά μέτρα. Την ευθύνη πήραν μόνο τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και αυτή η ευθύνη είναι που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Τώρα που είναι η ώρα η Ελλάδα να υψώσει την φωνή της και να απαιτήσει αυτά που συμφωνήθηκαν ακούσαμε χθες από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αντί και αυτή να υψώσει τη φωνή της και να μην διαιρεί τη χώρα, να δηλώνει ότι προτιμά εκλογές».

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Die Zeit, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι άλλο να διαφωνείς και άλλο να λες ότι δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα και δεν μπορούν να έρθουν επενδυτές. «Δεν υπονομεύετε με τη στάση σας όταν λέτε ότι η Ελλάδα δεν είναι τόπος στον οποίο δεν πρέπει να έρχονται σοβαροί επενδυτές; Γιατί όσοι άκουσαν τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα το ξανασκεφτούν για επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοίδης έκανε λόγο για δύο θεωρίες που αναπτύσσονται. Η μία θεωρία λέει ότι μέσα από την ευρωπαϊκή διαδρομή θα δώσουμε απαντήσεις και θα ξεπεράσουμε την κρίση και η άλλη θεωρία υποστηρίζει την μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των συμφωνιών.

«Το ζήτημα δεν είναι αν θα μείνουμε ή όχι στο ευρώ αλλά αν θα επιβιώσει η Ελλάδα σε καθεστώς ελπίδας, ευημερίας και ανάπτυξης. «Οποιοσδήποτε υποστηρίζει ότι ο αγώνας της χώρας πρέπει να δοθεί έξω από την Ευρωζώνη την οδηγεί σε αφρικάνικη λογική και πορεία», τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης και συμπλήρωσε: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνης, δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, ότι πρέπει να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Από την άλλη ζητάει τις δόσεις. Τα λεφτά όμως έρχονται μέσα από τα μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας έφερε το παράδειγμα της Αργεντινής για να την μιμηθούμε, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι σοβαρά πράγματα να λέγονται αυτά από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως επιτέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές αλλά προτάσεις. Συνέδεσε επίσης τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δαίδαλο ενώ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει πάθει τη «νόσο της δόσης» αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στον ελληνικό λαό.

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δείχνει να επιχαίρει με τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων κατά της Ελλάδος. Φούσκωσαν τα φτερά σας. Δεν νομίζω να μπορέστε να πετάξετε. Θα πάθετε αυτό που έπαθε ο Δαίδαλος. Πέταξε ψηλά και λιώσανε τα φτερά του. Το πείραμα των εκλογών που πετάξατε δεν βρίσκει σύμφωνους τους έλληνες πολίτες. Διαφωνούν για εκλογές, θέλουν λύση, προτάσεις και όχι εκλογές», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στη κυβέρνηση υπογράμμισε: «Έχετε πάθει τη νόσο της δόσης. Ζείτε, εργάζεστε, αγωνιάτε για τη δόση. Το δίλημμα όμως δεν είναι αν θα πάρετε τη δόση αλλά αν θα είναι όρθια η Ελλάδα. Ακόμα και να την πάρετε μην σπεύσετε να πανηγυρίσετε. Γιατί τα μέτρα που πήρατε θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και άρα τίποτα δεν θα πάει στην τσέπη του Έλληνα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για τρομακτικές θυσίες και εξοντωτικά μέτρα που όπως είπε, θα είναι η ταφόπλακα της Ελλάδος: «Ζητάτε τρομακτικές θυσίες από τους Έλληνες για να πάρουμε τη δόση που δεν έρχεται. Αντίθετα, βλέπουμε τους δανειστές μας να μας εμπαίζουν, να μας εξευτελίζουν γιατί καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε. Ούτε ίχνος ντροπής δεν έχετε», τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι σήμερα κατατίθενται δύο αντικρουόμενες προτάσεις: «Με τη μία λύση λύνουμε το γρίφο μέσα από το ευρώ. Με την άλλη έξω από το ευρώ. Πρέπει όμως να δούμε με ποια λύση θα κερδίσουμε το στοίχημα. Αν η ελληνική κοινωνία και οικονομία θα σταθεί όρθια στα πόδια της. Αν θα σταθεροποιηθεί το σκάφος. Αν θα συζητάμε για εθνικά κυρίαρχη αυτοδύναμη χώρα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη μιας συνολικής μεταρρύθμισης τους κράτους και των θεσμών και πρόσθεσε ότι το 2013 πρέπει να είναι η χρονιά που όλα θα αλλάξουν για να μπορέσουμε να βάλουμε την οικονομία σε ρότα. Σημείωσε πάντως ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να γίνει λάτρης της δόσης αλλά να ξεφύγει από την παγίδα που έπεσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για ένα προϋπολογισμό που όπως και η συνολική πολιτική της κυβέρνησης στέλνει το λαό στη κόλαση και τα παραχωρεί όλα στο κεφάλαιο.

Παράλληλα αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες ζούσανε πάνω από τις δυνατότητες τους και κατανάλωναν περισσότερα από όσα παρήγαγαν τονίζοντας ότι στις χρυσές εποχές του, ο καπιταλισμός έδινε ένα κόκαλο με λίγο κρέας στο λαό και σήμερα του λένε να πεινάσει κυριολεκτικά. «Μπροστά στην κοινωνία υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή η βαρβαρότητα και κόλαση του καπιταλισμού ή η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Τρίτος δρόμος φιλολαϊκής διαχείρισης της κρίσης μέσα στο σύστημα δεν υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία
Πηγή: ΑΜΠΕ