animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΤΟ... ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

www.apospasma.gr
ΤΟ... ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Kύκλο επαφών με τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές ξεκίνησε ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Φίλιππος Ταυρής, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση που προκλήθηκε μετά την έκφραση δυσαρέσκειας της ΔΑΚΕ για τις αποκρατικοποιήσεις. Οι πρώτοι που πέρασαν το κατώφλι της Συγγρού ήταν τα στελέχη της ΔΑΚΕ του δημόσιου τομέα που αυτή την φορά επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους ξεκαθαρίζοντας πως η θέση της κυβέρνησης για την αποφυγή απολύσεων στο Δημόσιο και νέων μισθολογικών περικοπών τους ικανοποιεί απόλυτα.Ωστόσο, δεν κρύβουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την επιλογή Στουρνάρα, τον οποίο θεωρούν στυγνό τεχνοκράτη.
Μέσα στον... γενικό χαμό  έκανε και πάλι την εμφάνισή του ο... κίτρινος Θύμιος , ο οποίος με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό καταφέρεται εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη για την νεοφιλελεύθερη  -όπως λέει- πολιτική που ακολουθεί.

«Όταν ο συνδικαλισμός είναι κίνημα κοινωνικό και ανεξάρτητος (εκλεγόμαστε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεστε κι εσείς) τότε δεν είναι συντεχνία αλλά πραγματικό και ουσιαστικό στήριγμα για την κοινωνία που σκοπεύει να δικαιώσει την εργασία απελευθερώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ανούσιου και χαζού πολέμου των πολιτικών που πολεμούν συνδικαλιστές και των συνδικαλιστών που πολεμούν πολιτικούς. Προτιμάμε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος ακόμα και να συγκρουστεί μαζί τους στην περίπτωση που εναντιωθούν στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, όπως του Ανδρέα Λυκουρέντζου, αλλά και του αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Νάκου που έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.