animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!

www.apospasma.gr
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!
Κρίσιμη συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς θα συζητήσουν τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ ενώ θα τεθεί και το θέμα της τακτικής της επαναδιαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.
Η συνάντηση αν και κανονισμένη από την περασμένη εβδομάδα έρχεται σε συνέχεια των συζητήσεων του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους υπουργούς σχετικά με τις αναγκαίες περικοπές από τα υπουργεία τους. Εκτιμάται ότι από το σύνολο των 11,5 δις ευρώ έχουν εξευρεθεί τα μισά. Καθώς μάλιστα οι υπουργοί έδειξαν απροθυμία να προτείνουν μεγάλες περικοπές ανέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου να τους πείσει.
Διέρρευσε έτσι ενόχληση του πρωθυπουργού ενώ οι συνεργάτες του απέδωσαν σε υπουργούς «συνδικαλιστική πρακτική» όσον αφορά την προστασία του τομέα τους. Η διαρροή αυτή όμως προκάλεσε παρασκηνιακά γκρίνια και μεταξύ των υπουργών. Τελικώς ακόμη και οι επικεφαλής των πιο ευαίσθητων τομέων της Υγείας και της Εργασίας κ.κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και Γιάννης Βρούτσης είπαν στους συνεργάτες του κ. Σαμαρά ότι είναι μεν δύσκολο αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες περικοπές. Λιγότερο πρόθυμος φάνηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος που εξέφρασαν τις απόψεις τους και στον κ. Σαμαρά. Την δική του δυσαρέσκεια εξέφρασε κομψά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την διαρροή ότι πρότεινε περικοπές 100 εκατομμυρίων όταν του ζητήθηκαν 2 δισ. ευρώ.