animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Συνέχεια κόντρας ΔΑΚΕ - Κυβέρνησης για τις αποκρατικοποίησεις Απάντηση στον Κεδίκογλου για τις διαγραφές


Συνέχεια κόντρας ΔΑΚΕ - Κυβέρνησης για τις αποκρατικοποίησεις
Οεπικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα κ. Ν. Κιουτσούκης τάχθηκε υπέρ στρατηγικών συμμαχιών και όχι πλήρους ιδιωτικοποίησης, ενώ δήλωσε ότι διαφωνεί πλήρως με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.



 
Σε υψηλότερους τόνους συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και κυβερνητικών στελεχών, με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις.
Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Κεδίκογλου, που προειδοποίησε για διαγραφές, ο γγ του ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ν. Κιουτσούκης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, έκανε λόγο για «νόμο της Χούντας» που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισε τους βουλευτές τη μεγαλύτερη συντεχνία - αναφορά η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μ.Βαρβιτσιώτη, που σχολίασε ότι δεν θα συμβεί κάτι σημαντικό αν «διαγραφούν δύο - τρεις Φωτόπουλοι».
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ν.Κιουτσούκης, σχολιάζοντας τις αναφορές του Σ.Κεδίκογλου, αναρωτήθηκε από που μπορεί να διαγράψει η ΝΔ τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, αφού δεν είναι διορισμένοι κάπου.
Σημείωσε, ότι η ΔΑΚΕ δεν ταυτίζεται με τη ΝΔ, αλλά βρίσκεται κοντά της από επιλογή, καθώς έχει κοινό ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο. Ωστόσο επισήμανε ότι εάν στο μέλλον υπάρχει διαφορά πολιτικών απόψεων, δεν αποκλείεται η ΔΑΚΕ να διαχωρίσει τη θέση της από τη ΝΔ.
Ακόμη, ο κ. Κιουτσούκης επιτέθηκε στον Σ.Κεδίκογλου, λέγοντας ότι η λογική «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, διαγράφεται» είναι «νόμος της Χούντας». Σημείωσε, ότι ελπίζει η κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να επιβάλει τέτοιες πρακτικές.
Μίλησε, επίσης, για Γκεμπελίσκους και χαρακτήρισε τους βουλευτές ως τη μεγαλύτερη συντεχνία.

Μιλώντας, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε στον κ. Κιουτσούκο, λέγοντας ότι δεν θα συμβεί κάτι σημαντικό εάν «διαγραφούν δύο - τρεις Φωτόπουλοι».

Σχετικά με τις θέσεις που έχει διατυπώσει η ΔΑΚΕ για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Μερικοί συνδικαλιστές έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται».

Νωρίτερα, μιλώντας για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Κιουτσούκης τάχθηκε υπέρ στρατηγικών συμμαχιών και όχι πλήρους ιδιωτικοποίησης, ενώ δήλωσε ότι διαφωνεί πλήρως με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.