animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ Παρελθόν ο Μητρόπουλος από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων


«Έφυγε διότι ήξερε ότι θα φύγει». Με τη φράση αυτή απαντούσαν από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την παραίτηση του Κώστα Μητρόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον κ. Μητρόπουλο και ήταν ζήτημα ημερών η ανακοίνωση του νέου επικεφαλής. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής διεύθυνσης αποκρατικοποιήσεων που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επικεφαλής της διεύθυνσης αυτής είναι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Μουρμούρας, ο οποίος και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών, των υπουργών και του κ. Σαμαρά.
Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να έχει ο ίδιος απόλυτη εικόνα για την πρόοδο των επενδύσεων – ιδιωτικοποιήσεων και να δίνει λύσεις οσάκις ανακάμπτουν προβλήματα γραφειοκρατίας. Όσο για τον αντικαταστάτη του κ. Μητρόπουλου, κερδίζει έδαφος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, αν και όλα είναι ανοικτά.