animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Την Δευτέρα θα πάρει εξιτήριο ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι και την Δευτέρα δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και πρόσθεσε...
«αύριο θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα για το αν θα μπορέσει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες».

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, Η. Λαμπίρης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδωσιάδης, ανέφεραν ότι στόχος της επέμβασης ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία.

Οι επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο νέος πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.

Δίπλα του βρίσκεται η σύζυγος του Γεωργία Σαμαρά, ο στενός του συνεργάτης Κώστας Μπούρας, ο υπουργός υγείας Α. Λυκουρέντζος και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο Άττικό νοσοκομείο λίγο μετά τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα βγει από το νοσοκομείο αύριο.

Στην προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση που έκανε διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα.

Μετά την εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται οι γιατροί να μην του επιτρέψουν να ταξιδέψει την Πέμπτη για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής καθώς μετά από μετά από μια τέτοια επέμβαση εκτός ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση του χειρουργημένου ματιού στον ήλιο, απαγορεύονται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και τα ταξίδια.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν το μεσημέρι μετά την εγχείρηση, όταν και θα αποφασίσει ο Διευθυντής της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου Πάνος Θεοδοσιάδης, αν θα μπορέσει ο Πρωθυπουργός να μεταβεί στις Βρυξέλλες.