animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Δ.Ε.Κ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.)


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.)
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε μια ομάδα μελών του Επιστημονικού Συλλόγου της ΕΥΔΑΠ που μας συνδέει η κοινή αγωνία για την πορεία της Εταιρείας και του Συλλόγου μας και που έχουμε την ίδια φιλοσοφία για το πως βλέπουμε τον ρόλο του Συλλόγου μας. Όλοι μας ψηφίζουμε κάποιο κόμμα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ψηφίζουμε όλοι το ίδιο και φυσικά δεν είναι αυτό που μας συνδέει. Άλλωστε, μετά τις ανακατατάξεις που έχουν γίνει στο πολιτικό σκηνικό, θα ήταν αφελές, εκ μέρους μας, να καταρτίζαμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα διακρινόταν για τον "κομματικό πατριωτισμό" του. Έτσι, ο συνδυασμός μας, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.), αποτελείται, στην συντριπτική του πλειοψηφία, από άτομα που δεν έχουν θητεύσει σε προηγούμενα Δ.Σ. ενώ αρκετοί είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά και απευθύνεται σε όλους.
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ
Στις 13 και 14 Ιουνίου ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί τις εκλογές του για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία και στο Ε.Κ.Α.
Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια βελτίωση αλλά αντίθετα υπήρξε δραματική επιδείνωση για όλους μας. Η εφαρμογή του Μνημονίου ήρθε να ανατρέψει, εν μια νυκτί, κατακτήσεις ετών των εργαζομένων. Σήμερα τα πάντα αμφισβητούνται. Η ΕΥΔΑΠ, η εταιρεία μας, απειλείται με ιδιωτικοποίηση. Οι μισθοί μας μειώθηκαν και πρόκειται να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Οι φορολογίες, κάθε είδους, είναι δυσβάσταχτες και επιβαρύνουν αποκλειστικά τους μισθωτούς.
Μέσα σ' αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, σε ένα τέτοιο κλίμα, διεξάγονται οι εκλογές του Επιστημονικού Συλλόγου της ΕΥΔΑΠ. Αλήθεια, τί είναι ο Επιστημονικός Σύλλογος; Είναι ένα συνδικαλιστικό σωματείο που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία των συμφερόντων των μελών του; Ή είναι ένας Σύλλογος που οφείλει να παίζει έναν ευρύτερο ρόλο;
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ
Εμείς, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.), πιστεύουμε ότι ο Επιστημονικός Σύλλογος, πέραν του αγώνα που θα κάνει για να προασπίσει τα συμφέροντα όλων των μελών του, είναι υποχρεωμένος να αποκτήσει εξωστρέφεια, να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στην Εταιρεία και να προτείνει λύσεις, να παρέμβει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να αποτραπεί κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Καθήκον του Επιστημονικού Συλλόγου είναι να μην επιτρέπει την απαξίωση των μελών του και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν το μέγεθος της αξίας που προσθέτουν τα μέλη του στην Εταιρεία. Να είναι θεματοφύλακας της αξιοκρατίας και να προβάλλει το σημαντικό επιστημονικό έργο των πολλών, αξιόλογων μελών του. Ο Επιστημονικός Σύλλογος οφείλει να είναι πρωτοπόρος και να μην αποτελεί την ουρά κανενός Συλλόγου.
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ Δ.Ε.Κ.Ε.
Επειδή με το που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες άρχισε να σέρνεται, υπό μορφή ψιθύρου, η φήμη ότι για την μη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου ευθύνεται ο "α" ή ο "β", η "τάδε παράταξη" κ.ο.κ. εμείς αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε δημόσια, όπως θα κάνουμε για οποιοδήποτε θέμα ανακύπτει. Κατανοούμε ότι, καμιά φορά, ο "ψίθυρος" χρησιμοποιείται ως μέσο επηρεασμού των μελών αλλά εμείς προτιμάμε τις καθαρές κουβέντες. Ας δούμε λοιπόν πώς έχει το θέμα.
Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τέθηκε, από υποψήφιο του συνδυασμού μας, το θέμα να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο για όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. Όπως φάνηκε, η πρόταση επικροτήθηκε από την πλειοψηφία των παρόντων μελών πλην, όμως, ποτέ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ώστε να υπάρξει δέσμευση των παρατάξεων αλλά ούτε αναλήφθηκε κάποια πρωτοβουλία από το απερχόμενο Δ.Σ. Εμείς, ως Δ.Ε.Κ.Ε., εκείνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι θα επαναφέρουμε το θέμα του ενιαίου ψηφοδελτίου κι αν μας δώσετε τη δύναμη που απαιτείται θα προσπαθήσουμε να το θεσμοθετήσουμε.
Τα προβλήματα είναι τεράστια για όλους μας και το μέλλον αβέβαιο. Σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν είναι ώρα για στείρες αντιπαραθέσεις, είναι ώρα για κοινή δράση. Όσοι θεωρείτε ότι σας εκφράζουν τα πιστεύω του συνδυασμού μας ας μας ενισχύσετε με την ψήφο σας. Δώστε μας ψήφο θετική κι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΔΑΠ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ