animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ψυχωμένη αλλά άτυχη η Εθνική


Αυτή η ομάδα δεν πεθαίνει ποτέ αν πρώτα δεν παλέψει, κόντρα και στη λογική.
Εκεί που σκεπτόμασταν όλοι το επόμενο ματς σε ένα πρώτο ημίχρονο, που οι Πολωνοί είχαν κυριαρχήσει, η Εθνική γύρισε το παιχνίδι και λίγο έλειψε να φύγει με το τρίποντο.
Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, με την αποψινή ισοπαλία στη Βαρσοβία.
Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες από το ημίχρονο, η εθνική μας απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Πολωνία, στην πρεμιέρα του EURO 2012. O Λεβαντόφσκι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με καρφωτή κεφαλιά στο 17΄, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε στο 51΄.
Η Ελλάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 45΄ λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου, ενώ έχασε πέναλτι με τον Καραγκούνη στο 71΄, σε φάση από την οποία προήλθε και η αποβολή του Τσέζνι της Πολωνίας.
Οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες και άρα πολλούς ανοικτούς χώρους στο γήπεδο, όμως πρυτάνευσε η λογική στις κινήσεις των παικτών που δεν ρίσκαραν περαιτέρω και φάνηκαν-για διαφορετικούς λόγους –ευχαριστημένοι με το Χ της πρεμιέρας.
Η Εθνική έδειξε πολλές αδυναμίες στο α΄ ημίχρονο , αλλά η είσοδος του Σαλπιγγίδη έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα. Η ανεβασμένη του ψυχολογία έδειχνε αυτόν ως εκτελεστή του πέναλτι, αλλά ο Σάντος έδωσε διαφορετική εντολή.
Λίγο πριν και ο Σαμαράς είχε χάσει ανεπανάληπτη ευκαρία.
Πετυχημένες και οι δύο άλλες αλλαγές (Κ. Παπαδόπουλος και Φορτούνης), που έγιναν νωρίς και βοήθησαν στην αλλαγή της εικόνας.
Επιτυχημένο το ξεκίνημα της Εθνικής, έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας απέναντι στους οικοδεσπότες Πολωνούς και ήδη διαψεύδει τις Κασσάνδρες, που θεωρούσαν σίγουρο το ρόλο κομπάρσου της ομάδας στη διοργάνωση.
Ο διαιτητής έπαιξε πολύ έδρα, αποβάλλοντας μάλλον αυστηρά τον Παπασταθόπουλο και ακυρώνοντας (οριακό) ως οφσάιντ γκολ της Εθνικής.
Οι συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπένις, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Μουράφσκι, Πολάνσκι, Μπλαστσικόφσκι, Ρίμπους (70′ Τίτον), Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι.
ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (36′ λ.τρ. Κ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Νίνης (46′ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (68′ Φορτούνης).