animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δήμητρα Νάνου Υποψ. Βουλευτής Ν.Δ. Β' Αθηνών

Η χώρα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός πολιτικού αδιεξόδου. Και αυτό τη στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει. Και η αλλαγή κατεύθυνσης πιθανόν να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα χρέους των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Στις 18 Ιουνίου πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα κυβερνητική σταθερότητα. Το κόμμα που θα κληθεί να ηγηθεί των εξελίξεων πρέπει να έχει συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Και να διαθέτει την πολιτική βούληση για να το εφαρμόσει. Πρέπει να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και το ευρώ. Πρέπει να αγωνιστεί για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα εντός και εκτός Ελλάδας. Πρέπει να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης αποκαθιστώντας, παράλληλα, την κοινωνική συνοχή.

Στις 6 Μαϊου εκτονώθηκε η οργή και αγανάκτηση των πολιτών. Τώρα όμως είναι όλα διαφορετικά. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δια της ψήφου μας να διαρραγούν η εθνική ενότητα και ο κοινωνικός ιστός. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταστούμε άλλοθι για τα αδιέξοδα της πολιτικής λιτότητας των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Ήδη στην κοινωνία διαχέεται ένταση και βία. Ακυρώνονται βασικοί κανόνες της πολιτικής και κοινωνικής συμβίωσης των Ελλήνων. Στο εξωτερικό δε υπάρχουν χώρες που μας βλέπουν ως Ιφιγένεια που πρέπει να θυσιαστεί για να σωθούν οι άλλοι.

Γι’ αυτό από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου πρέπει να προκύψει λύση που θα βάλει τέλος σε αυτά τα σενάρια.

Φίλες και φίλοι,

Οι Έλληνες θέλουν να εκπροσωπούνται, να αντιπροσωπεύονται στη νέα κυβέρνηση, να ανακτήσουν ελπίδα, ασφάλεια και προοπτική. Δεν θέλουν να γίνει τίποτε ερήμην τους. Αλλά, και οι ξένοι εταίροι μας θέλουν να έχουν απέναντί τους έναν αξιόπιστο συνομιλητή.

Ήδη στην Ιταλία και τη Γαλλία έχουμε ισχυρούς συμμάχους που προσβλέπουν σε μια σταθερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Και ας μην λησμονούμε το πρόσφατο παράδειγμα της Ισπανίας. Η διάσωση των ισπανικών τραπεζών μπορεί να διευκολύνει την επαναδιαπραγμάτευση την οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα με έμφαση στην ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Ποιο συμπέρασμα εξάγεται λοιπόν; Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σταθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά απέναντι στην κρίση. Αλλιώς, δεν πείθεται κανείς. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ψήφος στη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι ψήφος ελπίδας. Είναι ψήφος προοπτικής στην Ευρώπη. Και προσέξτε: Ειδικά για εμάς του νέους μετράει!

Σας καλώ να διαδώσουμε μαζί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της Ν.Δ. και του Προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά: ΕΝΟΤΗΤΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ, τόσο της κεντροδεξιάς παράταξης, όσο και του ελληνικού λαού. O ελληνικός λαός επιβάλλεται να μείνει μακριά από ανεύθυνους βερμπαλισμούς και διχαστικές ρητορείες.