animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ Η Δ.Ε.Κ.Ε. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.) νιώθει την υποχρέωση να απευθυνθεί και πάλι σε εσάς, τα μέλη του Επιστημονικού Συλλόγου της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να σας ευχαριστήσει θερμά τόσο για τη μεγάλη συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες της 13ης και 14ης Ιουνίου 2012 του Συλλόγου μας όσο και για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε τον συνδυασμό μας.
Σε ένα Σύλλογο όπου ο έτερος συνδυασμός, αυτός της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, επί σειράν αρχαιρεσιών ελάμβανε ποσοστό ψήφων που άγγιζε το 70%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.) πέτυχε, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη σας, τεράστια ανατροπή αν και το διάστημα που μεσολαβούσε από την προκήρυξη των αρχαιρεσιών έως την πραγματοποίησή τους ήταν ελάχιστο.
Πιο συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στην Ομοσπονδία, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Δ.Ε.Κ.Ε.) κατέλαβε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ με 88 ψήφους, ποσοστό 52,38% και 4 έδρες, ενώ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έλαβε 80 ψήφους, ποσοστό 47,62% και 3 έδρες. Από τη Δ.Ε.Κ.Ε. εκλέχθηκαν (κατά σειρά) οι: Σπύρος Κυριάκης, Γιώργος Χαβάκης, Νίκος Νανούρης και Κατερίνα Βλαστάρη. Πρώτοι αναπληρωματικοί: Μαρίνα Λιακοπούλου και Αγγελική Νόση. Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκλέχθηκαν οι: Ηλίας Κορλός, Βαγγέλης Δημούδης και Σπύρος Κυρίτσης. Πρώτοι αναπληρωματικοί: Εύη Τσομπανγεωργίου και Παναγιώτα Καριοφύλη. Οι δυο συνδυασμοί εξέλεξαν για το Ε.Κ.Α. από ένα εκπρόσωπο. Οι εκλεγέντες είναι: Σπύρος Κυριάκης (με αναπληρ. την Κατερίνα Βλαστάρη) και Ηλίας Κορλός (με αναπλ. τον Βαγγέλη Δημούδη).   
Αντίστοιχα στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας, το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ισόπαλο και κρίθηκε για μια ψήφο!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έλαβε 85 ψήφους, ποσοστό 50,30% και εξέλεξε 4 μέλη ενώ η Δ.Ε.Κ.Ε. έλαβε μια ψήφο λιγότερη (84), ποσοστό 49,70% και εξέλεξε 3 μέλη. Από τη Δ.Ε.Κ.Ε. εκλέχθηκαν οι: Σπύρος Κυριάκης, Αγγελική Νόση και Σταματίνα Παπακωνσταντίνου. Πρώτοι αναπληρωματικοί: Νίκος Νανούρης, Μαρίνα Λιακοπούλου και Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκε η Αναστασία Λιάτη (με αναπλ. την Κατερίνα Μπατσόλα).  Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκλέχθηκαν οι: Ηλίας Κορλός, Βαγγέλης Δημούδης,  Σπύρος Κυρίτσης και Στέλιος Οικονόμου. Πρώτοι αναπληρωματικοί: Εύη Τσομπανγεωργίου, Παναγιώτα Καριοφύλη και Βασίλης Κουτσούκος. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν η
Κέλυ Αλεφάντου και ο Παναγιώτης Μούτσης.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανατροπής που πέτυχε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ σημειώνουμε τα αποτελέσματα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ των προηγούμενων αρχαιρεσιών (2009) σε σύγκριση με τα τωρινά: Για την Ομοσπονδία η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είχε μείωση 50 ψήφων (από 130σε 80), μείωση ποσοστού 18,04% (από 65,66% σε 47,62%) και μείωση δυο εδρών (από 5 σε 3). Για το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε μείωση 48 ψήφων (από 133 σε 85), μείωση ποσοστού 17,56% και μείωση κατά μια έδρα (από 5 σε 4).
Την μεγάλη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την Δ.Ε.Κ.Ε. την εκλαμβάνουμε ως αποδοχή του πλαισίου που θέσαμε πριν τις αρχαιρεσίες κι αυτό αυξάνει τις υποχρεώσεις μας. Αυτό που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι θα είμαστε κοντά σε κάθε μέλος του Συλλόγου μας και θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που μας δώσατε για το καλό της Εταιρείας και του Συλλόγου μας. Όλα τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Ε. είτε εκλέχθηκαν είτε όχι είναι στη διάθεσή σας, ανά πάσα στιγμή, για να τους θέσετε οτιδήποτε σας αφορά καθώς και τους όποιους προβληματισμούς σας για τη λειτουργία του Επιστημονικού και το μέλλον της Εταιρείας μας. Η Δ.Ε.Κ.Ε. πιστεύει ότι το αποτέλεσμα έδειξε το μόνο δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει ο Σύλλογός μας κι αυτός δεν είναι άλλος από την κοινή δράση. Στις δύσκολες ημέρες που έρχονται μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.  
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, σας ευχαριστεί θερμά και υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να μην προδώσει την εμπιστοσύνη σας.