animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΔΑΚE ΕΥΔΑΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠOΙΗΣΗ ΕΥΔΑΠ

22 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από έντεκα Δήμους της Θεσσαλονίκης, έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, συμμετέχοντας μαζικά στο δημοψήφισμα που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία.
Το συντριπτικό ποσοστό του 98,4% που τάχθηκαν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του κοινωνικού αγαθού, ήρθε να προστεθεί στο 1,9 εκ. υπογραφές που συγκεντρώθηκαν πρόσφατα από πολίτες όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατατέθηκαν ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να αγνοεί την ξεκάθαρη ετυμηγορία των πολιτών και οφείλει να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία ξεπουλήματος του νερού.
Η ΔΑΚΕ, από την πρώτη στιγμή, με κάθε τρόπο, επιστρατεύοντας όλες της τις δυνάμεις προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει κοινωνικούς φορείς και πολίτες.
Το ίδιο έπραξε και πρόσφατα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όταν όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας τοποθετήθηκαν δημόσια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Αν η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης δεν σταματήσει, οι Δήμαρχοι που θα εκλεγούν μεθαύριο σε όλη την Αττική, πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να  οργανώσουν μια αντίστοιχη διαδικασία για την ΕΥΔΑΠ.
Η ΔΑΚΕ θεωρεί ότι σε μια τέτοια πρωτοβουλία, επιβάλλεται η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, να έχει κυρίαρχο ρόλο και να συμμετέχει ενεργά και δυναμικά.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας


Κιόσης Χρήστος