Επιστολή στο parapolitika.gr έστειλε ο Νίκος Κιουτσούκης στην οποία αναφέρει τα εξής:
Σε δημοσίευσή σας στις 12 Μαΐου 2014 με τίτλο:

“Τι είπαν στον Σαμαρά – Γαλάζιοι συνδικαλιστές” “Διαδρομές ΔΑΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ”

θέλω να σχολιάσω και να σας κάνω γνωστά τα κάτωθι:

Α) Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της είναι Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων και η σχέση της με τη Ν.Δ. συγκλίνει μόνο στον Ιδεολογικό Προσανατολισμό όπως αυτός καθορίστηκε με την ιδρυτική διακήρυξη του Κων/νου Καραμανλή.

Β) Καμιά συνδικαλιστική μας οργάνωση, πολλώ δε η Γ’ Βάθμια ΔΑΚΕ Ι.Τ. δεν συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά.

Πιθανόν να τον συνάντησαν συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων.

Γ) Οι Δακίτες και οι οργανώσεις μας δεν δίνουμε ούτε λαμβάνουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, δεν δίνουμε εξετάσεις σε κανέναν και δεν απολογούμαστε σε κανέναν παρά μόνον στη νομιμοποιητική μας βάση που είναι οι εργαζόμενοι. Άλλωστε, στις εκλογικές διαδικασίες όπου και αν έχουν πραγματοποιηθεί, η ΔΑΚΕ διπλασιάζει τα ποσοστά της και αυτό δείχνει την ορθότητα και την αποδοχή των θέσεών της και κυρίως των πράξεών της.

Δ) Σε ότι αφορά, με βάση τις “πληροφορίες σας”, τη δυσαρέσκεια του Προέδρου της ΓΣΕΕ, εάν αληθεύει, το πρόβλημα θα ήταν εάν δεν ήταν δυσαρεστημένος.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. έχει τις θέσεις της και δεν τις αλλάζει όπως κάποιοι αλλάζουν πουκάμισα και κυρίως δεν αποτελεί ούτε αποτέλεσε ποτέ ουρά άλλων παρατάξεων.

Η κοινωνική ευαισθησία είναι βασικό συστατικό της κοινωνικά φιλελεύθερης ιδεολογίας μας, δεν την απεμπολούμε και πολύ περισσότερο δεν την χαρίζουμε σε καμία “αριστερά”.

Έχουμε κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει ότι γυρίζουμε την πλάτη σε όσους “κλείνουν τα μάτια” αλλά και σε όσους “κλείνουν το μάτι” στα προβλήματά μας…για αυτό και οποιαδήποτε συσχέτισή μας με αριστερά πολιτικά σχήματα αφενός είναι άκυρη και εσφαλμένη -προβοκατόρικη θα έλεγα- και αφετέρου επικίνδυνη και καταστρεπτική για τη συνοχή της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Άλλωστε τα προβλήματα των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων παιδιών δεν έχουν χρώμα και νομίζω ότι σ’ αυτό θα συμφωνήσετε.

Σε ότι αφορά τα περί μετατροπής της ΔΑΚΕ σε “βιλαέτι μου”, πρέπει να ξέρετε ότι οι αποφάσεις μας όταν δεν είναι ομόφωνες έχουν την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των οργάνων μας.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν διαγράφουμε τα στελέχη μας όπως κάνουν στα κόμματα με μια μονοκονδυλιά, γιατί όσους κι αν διαγράψουν, αυτό που δεν μπορούν να διαγράψουν είναι οι αρχές, οι αξίες, οι ιδέες και η διαδρομή του καθενός μας.

Τέλος, είμαι στη δημοσιογραφική διάθεσή σας για την καταγραφή και την πρωτογενή εξήγηση των θέσεων και της λειτουργίας της ΔΑΚΕ Ι.Τ. ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον η διαστρέβλωση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων για την παράταξή μας από ανεύθυνους “κομιστές” που προσπαθούν άλλοτε να δικαιολογήσουν και άλλοτε να “εφεύρουν” το ρόλο τους.


Με εκτίμηση,

Νικόλαος Κιουτσούκης

Πρόεδρος ΔΑΚΕ Ι.Τ.

--------------------------------------------------------------------------------------
  Τι γράφει το parapolitika.gr

Τι είπαν στον Σαμαρά γαλάζιοι συνδικαλιστές

Διαδρομές ΔΑΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ 

 Φαινόμενα υπόγειων διαδρομών  προς τον ΣΥΡΙΖΑ  παρατηρούνται στη ΝΔ και μάλιστα για πρώτη φορά στον συνδικαλιστικό της  βραχίονα την  ΔΑΚΕ.   Όπως πρόσφατα είπαν στον Σαμαρά  συνδικαλιστές   ο  γενικός  γραμματέας της ΓΣΕΕ  Ν. Κιουτσιούκης , που μπαινοβγαίνει στη ΝΔ, έχει  μετατρέψει σε βιλαέτι του τη ΔΑΚΕ  με πολύ σοβαρές παρενέργειες  όχι μόνο για την παράταξη  αλλά  και για την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.  Οι δε συζητήσεις του με συνεργάτες του Τσίπρα  προκαλούν σοβαρή δυσαρέσκεια  και στον  πρόεδρο της  ΓΣΕΕ  Γιάννη Παναγόπουλο.