Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...

Στις 7:00 ανοίγουν αύριο οι κάλπες για τη διεξαγωγή του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα κλείσουν στις 19:00.
Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν ...
να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.
Στην περίπτωση που ο πολίτης έχει στην κατοχή του νέα αστυνομική ταυτότητα, μπορεί να ασκήσει κανονικά το εκλογικό του δικαίωμα, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά του στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.
Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, ενώ οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.
Τη δυνατότητα να μάθουν που ψηφίζουν έχουν οι ψηφοφόροι μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο διαδίκτυο, του υπουργείου Εσωτερικών ή μέσω ενός τηλεφωνήματος στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα http://katalogoi.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm οι ψηφοφόροι μπορούν, συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και τη χρονολογία γέννησης, να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν
Όσοι επιθυμούν μπορούν επίσης για να ενημερωθούν, να καλούν στο 2131361500 . Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι σήμερα Σάββατο έως τις 19:00,  ενώ την Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 7:00 έως τις 19:00.
Πηγή : naftemporiki.g
r