Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ
ΖΗΝΩΝΟΣ 4, 104 31, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 6977 6000529 Μαΐου 2014

Προς
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο,


Σεβασμιώτατε,
 Εκ μέρους των συναδέλφων που εκπροσωπούμε θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ξεκάθαρη τοποθέτησή σας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Η δήλωσή σας έχει για μας ιδιαίτερη αξία γιατί γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο. Στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την στήριξη και την ευλογία σας.
Το «δώρο του Θεού», το νερό, όπως αναφέρετε στην δήλωσή σας, ας καταλάβουν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι πρέπει να παραμείνει Δημόσιο Αγαθό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους τους πολίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                 Ο Πρόεδρος
         Μανώλης Αγγελάκης

 

 

 =========================

ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (7-5-2014)

  Ο μητροπολίτης σε συνάντηση που είχε με φορείς που είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού σχολίασε:

 "Απορώ πως γίνεται αυτή η διαδικασία, το να περιέλθει το νερό σε ξένα χέρια, σε ξένες εταιρείες" και συνέχισε: "Η προσωπική μου γνώμη ........., είναι ότι πάση θυσία, και να το αντιληφθεί και η πολιτεία μας, το νερό είναι δημόσιο αγαθό, είναι δώρο του Θεού και πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια και να μπορούμε να το διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε".

              Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Κιόσης