animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Θα "π(ι)ούμε" το νερό ... νεράκι;

Θα "π(ι)ούμε" το νερό ... νεράκι;
Νίκος Η. Κασίμης


Θα ... πιούμε άραγε και αυτό το πικρό ποτήρι της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου;
Από τις 6 Σεπ. 2012 η κυβέρνηση είχε προχωρήσει, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, στην κατάργηση των νομικών περιορισμών που υπήρχαν από την προηγούμενη 10ετία και απαγόρευαν, στο Δημόσιο, να πουλήσει άλλες μετοχές των ΔΕΚΟ.
Συγχρόνως, το κυβερνητικό Τροϊκανό σχήμα από τις 30 Οκτ. 2012, προωθεί νομοσχέδιο ίδρυσης Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, ποιός τους πιάνει;!
Τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ;
Όταν στην Βολιβία, το 1990, ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία Υδάτων και την ανέλαβε η Bechtel (San Francisco, California, USA), διαχειρίστηκε όλον τον "υδροφόρο" πλούτο της ελέγχοντας τοπικά πηγάδια, αντλίες νερού, καθώς και τη δημόσια υποδομή του συστήματος που ήταν ήδη σε ισχύ, επεμβαίνοντας επιπρόσθετα στην υπάρχουσα υποδομή για να φτάσουν οι παροχές και σε νέες κοινότητες. Το κόστος για αυτές τις βελτιώσεις και προσθήκες μετακυλίστηκε στους πελάτες, διπλασιαζοντας τις περισσότερες φορές το κόστος χρήσης.
Εδω μας το παρουσιάζουν για μια ακόμα φορά με "Ηπιες Μορφές ... Επικοινωνίας" αναφέροντας την ιδιωτικοποίηση σαν Ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων!
Μα και η Bechtel, στην Βολιβία, ... Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων ήταν!
Αντιλαμβανόμαστε τι θα επακολουθήσει εάν, μία τέτοια ιδωτικοποιημένη εταιρία, "υποχρεωθεί" να συμπεριλάβει στους λογαριασμούς της "ειδικούς-έκτακτους" φόρους;
Μία σοφή ρήση του Λαο Τσε (κινέζος φιλόσοφος, 6ος αιώνας π.Χ.) λέει: Oσο πληθαίνουν οι νόμοι, πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι.
Στην Ελλάδα όμως, λέμε ότι ο απαισιόδοξος βλέπει δυσκολίες σε κάθε ευκαιρία και ο αισιόδοξος βλέπει ευκαιρίες σε κάθε δυσκολία.
Παιρνάμε δύσκολες ώρες αλλά βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο!
Και θα το γεμίσουμε με νερό δικό μας, κρατικό όχι ιδιωτικοποιημένο!
ΠΗΓΗ: www.exelixeis.gr