animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ




 Αθήνα, 06 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσοι νομίζουν πως μας “σκοτώνουν”, θα πρέπει να ξέρουν ότι “αυτοκτονούν”

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει τις εκκλήσεις της κοινωνίας και να δώσει “διαπιστευτήρια υποταγής” στην Τρόικα ακολουθώντας πιστά ως “μνημονιακό γενόσημο” το δρόμο που χάραξε η “original μνημονιακή” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


H μόνη “λύση” που προτείνουν είναι η “καθολική διάλυση” και η “μαζική απόλυση”.

Το περιεχόμενου του νέου “πακέτου” μέτρων αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, για τη διάσωση όλων εκείνων που τόσα χρόνια πλούτιζαν και πλουτίζουν ακόμη στις πλάτες μας. Η ψήφισή του θα σφραγίσει οριστικά τη χρεοκοπία των εργατικών νοικοκυριών και την πτώχευση της πραγματικής οικονομίας.


Η διαπραγμάτευση μπορεί να τέλειωσε…η “επαναδιαπραγμάτευση”, όμως, δεν άρχισε ποτέ.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι, τα μόνιμα και νόμιμα φορολογικά υποζύγια, καταδικάζονται “δημοκρατικά” σε μια “ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία” και οδηγούνται στην εξαθλίωση. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, οι άστεγοι γεμίζουν τους δρόμους και τα συσσίτια πλημμυρίζουν από νοικοκυραίους. Οι φοροαπαλλαγές του χθες εξελίσσονται σε φορολογικά τεκμήρια του σήμερα, την ώρα που οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας αγγίζουν το 1 εκατομμύριο και σχεδόν 500 χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να επιβιώσουν χωρίς κανένα εισόδημα. Οι μισθοί “πετσοκόβονται” και οι συντάξεις οδηγούνται για πέμπτη συνεχή φορά στην “γκιλοτίνα”, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται και τα “λουκέτα” απλώνονται σαν “επιδημία” σε μια στεγνή από ρευστότητα αγορά.

Η καταστροφική συνταγή συνεχίζεται και το “λάθος” είναι πλέον ανεπανόρθωτο.

H δογματική εμμονή στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, που δεν επηρεάζουν ούτε κατ’ ελάχιστο την απομείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, αποκαλύπτει ξεκάθαρα την ταυτότητα των “κουκουλοφόρων” και τις μεθοδεύσεις των διεθνών τοκογλύφων για τη μετατροπή της Ελλάδας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, σε ένα “προτεκτοράτο” ασιατικού τύπου. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο ξεριζώνεται, η κοινωνική δικαιοσύνη καταπατάται και το Εργατικό Δίκαιο καταστρατηγείται στο βωμό της μεγιστοποίησης του εργοδοτικού κέρδους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα Ελληνικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν ήδη κρίνει ως απάνθρωπα και αντισυνταγματικά τα μέτρα που προωθούν.

Είμαστε “όμηροι” ενός Προγράμματος που δε βγαίνει…

Κάποιοι επιβουλεύονται να καταστήσουν (ή να καταντήσουν) την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το “κύτταρο” των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, σε απλή υπουργική απόφαση, που θα απαξιώνει διαρκώς την εργασία μας. Δε διστάζουν να καταργήσουν το 5νθημεο-8ώρο και να “μηδενίσουν” δεκαετίες δουλειάς. Μεθοδεύουν ανέξοδες μαζικές απολύσεις για να προχωρήσουν ανενόχλητοι στις δήθεν αναδιαρθρώσεις τους.


Οι πιο παράλογοι και ειδεχθείς πόθοι των διεθνών και ντόπιων μεγαλοεργοδοτών νομοθετούνται. Οι Έλληνες εργαζόμενοι γίνονται δουλοπάροικοι με συμβάσεις μιας ημέρας ή μιας ώρας στα “φέουδα” των ξένων funds.

Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται “για ένα κομμάτι ψωμί” με διαδικασίες fast track και χωρίς κανέναν κοινοβουλευτικό έλεγχο.


Ας μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτήν την αθλιότητα.
Η Κοινωνία έχει εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής.
Η “σφαγή” των στοιχειωδών κοινωνικών κατακτήσεων δεν είναι πρόοδος.
Το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού πρέπει να σταματήσει εδώ.
Η Κοινωνική Συνείδηση δεν διαγράφεται, η Κοινωνική Αναλγησία δεν παραγράφεται.



Η μεγάλη ώρα έφτασε, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Το ερώτημα δεν είναι ποιός θα μας το επιτρέψει, αλλά ποιός θα μας σταματήσει.

Έχουμε εθνική ευθύνη και κοινωνικό καθήκον να σταματήσουμε αυτό το σύγχρονο “Ολοκαύτωμα”. Όλοι μαζί οφείλουμε να στοιχηθούμε σε έναν ανένδοτο αγώνα, μακριά από χρώματα και αντιπαραθέσεις, ώστε αυτές οι πολιτικές να “κιτρινίσουν στα συρτάρια” όσων τις εμπνεύστηκαν…εκεί που τώρα βρίσκονται οι λίστες των φοροφυγάδων που καλύπτουν. Όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να ανατρέψουμε τα Μνημόνια. Όλοι μαζί από κάθε μετερίζι οφείλουμε να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον που οραματιζόμαστε για την Πατρίδα και τις οικογένειες μας.
Όσο πιο μακρύ είναι το αδιέξοδο που επικαλούνται,
τόσο πιο πολύ μοιάζει με δρόμο για εμάς
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ 6 & 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ “ΔΡΟΜΟ”
ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.