animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σε απεργιακό κλοιό για δεύτερη ημέρα

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στα νέα μέτρα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργιακό κλοιό για δεύτερη ημέρα
Η κεντρική συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο, ενώ την ίδια ώρα θα διαδηλώσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Ακινητοποιημένα θα μείνουν για μία ακόμη ημέρα λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, τρένα του ΟΣΕ και ταξί.
Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν μετά τις 3 το απόγευμα,. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη.
Μετά 13.00 το μεσημέρι θα λειτουργήσει το Τράμ.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ενώ στάση εργασίας 12.00 - 16.00 θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Ποιοι απεργούν
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ.
Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Επίσης, απεργούν την Τετάρτη η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι εργαζόμενοι στην 48ωρη απεργία.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μηχανικοί, δικηγόροι, εισαγγελείς ενώ απεργούν εργαζόμενοι στους δήμους, δάσκαλοι, καθηγητές, και εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ. Στάση εργασίας από τις 15.00 έως τις 19.00 θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι.
 ethnos.gr