animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αθήνα 18 Δεκεμβρίου 2012


3ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η κοινωνική ανισότητα μέσω του νέου Φορολογικού νομιμοποιείται
Η βαρβαρότητα στην αγορά εργασίας μονιμοποιείται

Το Φορολογικό Νομοσχέδιο αποτελεί μια νέα “στάση” στον αδιέξοδο “οδικό χάρτη” της ακραίας λιτότητας ακολουθώντας τα αντισυνταγματικά “χαράτσια” που συνδέθηκαν με κοινωνικά αγαθά, τους κεφαλικούς φόρους και τον επαίσχυντα υψηλό ΦΠΑ ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης.
Η κοινωνική δικαιοσύνη καταπατείται, η ύφεση ανακυκλώνεται, η εξαθλίωση και τα “λουκέτα” πολλαπλασιάζονται.
Η φοροδιαφυγή παραμένει ένα “έγκλημα χωρίς τιμωρία” όπως ομολογεί και η “ύπατη αρμοστεία Ράιχενμπαχ”.
Η ασυλία του μαύρου χρήματος καλά κρατεί ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια, αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν επαχθώς το “μάρμαρο” του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Οι φοροαπαλλαγές του χθες εξελίσσονται σε τεκμήρια του σήμερα.
Το Υπουργείο Οικονομικών με τις νεομνημονιακές αλχημείες του “αφήνει αυτόν που άναψε τη φωτιά και κυνηγά αυτόν που σήμανε το συναγερμό”…

Ο θεσμός της οικογένειας “ποινικοποιείται” και δεν γλιτώνει από την εισπρακτική μανία της Κυβέρνησης που δείχνει να ξεχνά πως η υπογεννητικότητα είναι η βασικότερη απειλή για την Πατρίδα μας.
Η λεηλασία των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων σφραγίζεται και διευρύνονται.οι “έξυπνες” ελαφρύνσεις για τους κατέχοντες  Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της απασχόλησης, καταδικάζονται σε οριστική πτώχευση όταν η φορολόγηση των μερισμάτων από τα διανεμόμενα κέρδη των μεγάλων εταιρειών μειώνεται σημαντικά.
Την ίδια ώρα η αγορά εργασίας μετατρέπεται κυριολεκτικά σε “ζούγκλα”.
Η μερική απασχόληση των 245€ γίνεται κανόνας για να βρει κάποιος “τυχερός” δουλειά και η εκ περιτροπής εργασία μιας μέρας την εβδομάδα καταναγκαστική συνθήκη για να τη διατηρήσει.
Η πραγματική ανεργία αγγίζει πλέον το 30% και οι μαζικές απολύσεις είναι η τραγική καθημερινότητα των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα. Στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ισοπεδώνονται.

Το ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου προβάλει ως “στρατηγικός στόχος”.
Το έκτρωμα των διαθεσιμοτήτων είναι η “κερκόπορτα” για να μονιμοποιηθεί το “κάτεργο” των υπεργολαβιών και της ενοικίασης στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Η ΔΑΚΕ ΙΤ καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τη μάχη απέναντι σε αυτήν την αθλιότητα που δεν έχει ούτε αποτέλεσμα αλλά ούτε και τέλος.
Όσο η Κυβέρνηση “σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό” του κόσμου του μόχθου και της εργασίας, τόσο η κοινωνική αντίδραση θα μεγαλώνει.
Οφείλουν πρώτα να συναντήσουν την κοινωνία που χειμάζεται και μετά τις πολυεθνικές που πλουτίζουν τζογάροντας στην ελληνική χρεοκοπία.
Το “μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο” της φοροδιαφυγής και όχι στην “καρδιά” των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12

• Με 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (12:00-15:00)
• Με τη μαζική παρουσία μας στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 12:30 στην Πλ. Κλαυθμώνος


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.