Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Σταυρίδης: Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε 300 αναγκαστικές κατασχέσεις σε βάρος των Δήμων - Σύναψη 40 συμβάσεων για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις οφειλές των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ παρέχει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέλιος Σταυρίδης.
Όπως εξηγεί: "Σχετικά με τις οφειλές των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, διευκρινίζω και τονίζω ότι η προηγούμενη Διοίκηση της Εταιρείας επιτέλεσε σημαντικό και επιτυχές έργο για την προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρείας και ως προς τα χρέη των Δήμων: Συγκεκριμένα έκανε σχεδόν τριακόσιες αναγκαστικές κατασχέσεις σε βάρος των Δήμων, δεσμεύοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Σύναψε 40 περίπου συμβάσεις αναγνώρισης και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, μετά από καταβολή εκ μέρους των Δήμων ενός σημαντικού αρχικού ποσού και την κατάθεση εγγυητικής επιστολής.
Τέλος, υπέγραψε προσύμφωνα – συμβάσεις (με οκτώ Δήμους) με τα οποία προσυμφωνήθηκε η ανάληψη διαχείρισης από την ΕΥΔΑΠ των δικτύων ύδρευσης που ανήκουν στους Δήμους, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα.
Όλα τα ανωτέρω, μαζί με την εμφανή διάθεση των Δημοτικών αρχών για συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, διευκολύνουν το έργο της παρούσας Διοίκησης, για την όσο καλύτερη διευθέτηση του προβλήματος αυτού".

www.bankingnews.gr