animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σταυρίδης Στ Καταπολεμάμε την γραφειοκρατία, προστατεύουμε το περιβάλλον

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,

Θέμα : Καταπολεμάμε την γραφειοκρατία, προστατεύουμε το περιβάλλον

Η γραφειοκρατία, όπως και τα χρέη των Δήμων, έχει «πνίξει» την ΕΥΔΑΠ. Η γραφειοκρατία, όμως, πνίγει και εξουδετερώνει τις δυνατότητες και την κριτική σκέψη και τους άξιους ανθρώπους της ΕΥΔΑΠ.

Βλέπει κανείς απ’ άκρου εις άκρον στην εταιρία, διαδικασίες ανόητες, βλακώδεις, αναποτελεσματικές, περιττές. Διαδικασίες που καθυστερούν αντί να επιταχύνουν το χρόνο της διεκπεραίωσης, διαδικασίες που έχουν ως αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να έχουν εμφανέστατες ελλείψεις προσωπικού (την ίδια στιγμή, άνθρωποι περιφέρονται χωρίς αντικείμενο). 

Όλος αυτός ο ανορθολογισμός συνοδεύεται από βουνά εγγράφων. Καθημερινά οι εργαζόμενοι (κυρίως διοικητικοί) στην ΕΥΔΑΠ, σπαταλούν ασύλληπτο όγκο χαρτιού, μελανιών και ενέργειας. Έτσι, εθιζόμαστε στο να περιφρονούμε το περιβάλλον, αντί να το προστατεύουμε. Ταυτόχρονα εθιζόμαστε να κοιτάμε την διαδικασία και να αγνοούμε την ουσία!!

Με προτροπή πολλών από εσάς, η ΕΥΔΑΠ γίνεται η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που συνδέει την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο αγώνας κατά της γραφειοκρατίας θα είναι έντονος, συνεχής και αμείλικτος. Χρειάζεται δημιουργικότητα και συμμετοχή κάθε εργαζόμενου.
 Στέλιος Σταυρίδης

Διπλ. Μηχ/γος Πολυτεχνείου Ζυρίχης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Περισότερες πληροφορίες   ΣΤΗΝ THALASSA ΚΑΙ ΣΤΑ e-mail