Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

- Αποκρατικοποιήσεις: Υπέρ η ΝΔ, επιφυλάξεις το ΠΑΣΟΚ, καταψήφισε η ΔΗΜΑΡ!

«ΦΡΕΝΟ» ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. έθεσαν όρους και προϋποθέσεις για να δώσουν θετική ψήφο.
Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι προϋπόθεση να για ψηφίσει το κόμμα του τη διάταξη είναι να έρχεται στη Βουλή μία - μία οι αποκρατικοποιήσεις και να εγκρίνονται από αυτή οι αποφάσεις.
Όμως και η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ζήτησε να παρέχονται εγγυήσεις διαφάνειας και να διατηρήσει το δημόσιο την κυριότητα στην διαφάνεια, ξεκαθαρίζοντας πως αν δεν εξαιρεθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια «δεν θα τις ψηφίσουμε».
Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας χαρακτήρισε λάθος την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει απόφαση Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις αντιτείνοντας πως «γι’ αυτό συστάθηκε το ΤΑΙΠΕΔ, για πάνε γρήγορα αυτές οι αποκρατικοποιήσεις». «Θα είχαμε μικρότερο χρέος αν είχαμε προχωρήσει πιο γρήγορα» πρόσθεσε, όμως δεσμεύτηκε πως η Βουλή πάντως θα έχει ενημέρωση για κάθε βήμα.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ ήρε τις επιφυλάξεις του και ψήφισε θετικά ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. επέμεινε στη θέση της. Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.