animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ε ρε Τσίπρας που σας χρειάζεται…


Αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που την απαρτίζουν, χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης. Διότι δε μπορεί όλα να δικαιολογούνται ως «απαιτήσεις» της τρόικας και όλα να στέλνονται στη Βουλή για να ψηφιστούν από τους δύσμοιρους βουλευτές που δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Και η αποσάθρωση του πολιτικού σκηνικού είναι θέμα χρόνου, μέσα στο 2012 καθώς… φίλη η δόση αλλά φίλτατη και η ελληνική κοινωνία.
Αν κάνουμε μια «σούμα» με τα όσα ακούμε τον τελευταίο καιρό και τα όσα βλέπουμε τότε κάλλιστα μπορούμε να φωνάξουμε το γνωστό σύνθημα της διαφήμισης «Ε ρε Τσίπρας που σας χρειάζεται…»
Ανοίγει το εργασιακό και μάλιστα με τον πιο βίαιο τρόπο και αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να δώσουν το πράσινο φως σε μέτρα που πιθανότατα να διαλύσουν κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων. Και φυσικά μπορεί στο Μαξίμου να είναι όλα ρόδινα, στο περιστύλιο της Βουλής όμως το καζάνι βράζει. Ακόμη κι αν περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή (καθώς λέγεται ότι οι απώλειες μπορεί να φτάσουν συνολικά τις 7-10, δηλαδή να περάσουν τα μέτρα με 169-170 βουλευτές) κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει η κοινωνία. Και δεν είναι μόνο τα εργασιακά που «πληγώνουν» αλλά είναι το πακέτο που συνδυάζει τρομακτικές περικοπές σε συνδυασμό με επώδυνες αλλαγές στον τρόπο ζωής όλων.
Εκεί που λέγαμε «Δόξα σοι ο Θεός, αρχίζουμε το «Βοήθα Παναγιά». Είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι, λέει ο πρωθυπουργός, όμως, μήπως το ποτήρι αυτό μοιάζει με εκείνα με τα οποία πίνουν… μπύρα οι Γερμανοί στην Οκτόμπερφεστ; Δεν έχει τελειωμό.
Σκάει η βόμβα με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας η οποία αν ισχύσει θα «ματώσει» πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες. Διότι ακόμη και σήμερα με το χαράτσι, την είχαν γλιτώσει αρκετοί. Με τη φορολόγηση από το πρώτο τ.μ. θα πέσει πολύ… ξύλο. Άσε δε που ακόμη και ο κήπος στο χωριό θα επιβαρύνεται με φόρο.
Έρχεται ο Μ. Βορίδης και προκαλεί ταραχή με την άποψή του ότι πρέπει να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων την ώρα που τα κόκκινα δάνεια έχουν φτάσει το 20%. Κι ενώ προκαλείται τεράστια επικοινωνιακή ζημιά στην κυβέρνηση προσπαθεί ο Νότης Μηταράκης να πείσει ότι θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα χρόνο η προστασία των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Όμως, η ζημιά έχει γίνει διότι ο κόσμος πιστεύει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ξεκάθαρα ως εντολοδόχος της τρόικας και αδιαφορεί για το χάλι του λαού.
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η «γκάφα» με το πετρέλαιο θέρμανσης. Αυξάνεται η τιμή του κατά 40% τουλάχιστον προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο και να εισπράξει περισσότερα το κράτος. Και μόλις γίνεται αυτό ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο πετρέλαιο, κλείνει τα καλοριφέρ και βάζει αιρ κοντίσιον. Αποτέλεσμα; Δραματική πτώση των παραγγελιών στα πρατήρια, επομένως δραματική πτώση και των εσόδων του κράτους. Να δείτε που θα βγει και χαμένο το υπουργείο Οικονομικών μόλις κάνει «ταμείο».
Κι από την άλλη, έχεις και τον Γ. Στουρνάρα σαν άλλος… Παπακωνσταντίνου να σου λέει ότι άμα δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε. Μα και τώρα πεινάμε αλλά και με τη δόση πάλι θα πεινάσουμε κύριε υπουργέ; Πώς δηλαδή θα είναι καλύτερα κάποιος που δε θα έχει ούτε τους φόρους να πληρώσει αλλά ούτε και τα καθημερινά του έξοδα; Ή πώς αισθάνεται καλύτερα κάποιος από το 1.5 εκατ. ανέργων;
Όσο για το πολιτικό σκηνικό; Αυτό πια θυμίζει θέατρο; Ο ένας τσακώνεται με τον άλλο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να δείξουν πιο… αριστεροί και ευαίσθητοι από τους βουλευτές της ΝΔ. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται περισσότερο με το ποιος δίνει περισσότερο ξύλο (ο διαδηλωτής ή ο αστυνομικός) παρά με τη δημιουργία ενός σχεδίου διακυβέρνησης της χώρας.
Δυστυχώς, λες και κάποιος από μηχανής… διάολος δουλεύει για τον Τσίπρα. Ακόμη και τίποτε να μην κάνει το τρελό παιδί Αλέξης, το πολιτικό κλίμα που δημιουργούν οι σχεδόν πάντα αποδεκτές απαιτήσεις της τρόικας, τον ευνοεί. Και μαζί ευνοεί και το άλλο άκρο, τη Χρυσή Αυγή. Ο κόσμος ξεχνά και τους μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ και τους φασίστες του Μιχαλολιάκου και πάει προς τα εκεί διότι κανείς άλλος δεν του δίνει όραμα για το μέλλον.
Αν λοιπόν όλοι δουλεύουν για τον Τσίπρα γιατί δεν τον κάνουν από τώρα πρωθυπουργό;
Α.Ψ.
 antinews.gr